Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde miting düzenledi.

Mitinge binlerce kişi katılırken, İmamoğlu şunları söyledi:

“Biz gelince her şey çok güzel olacak” diyoruz. Öteki taraf da “Biz gidince her şey kötü olacak” diyor. Birisi umut veriyor, birisi korku salıyor. Umut mu kazanır korku mu?

Bana oy vermeyenlerin de kalbini kazanacağım. Ben öyle bir ahlaktan geliyorum. Milletimiz korkmaz, kendisine güvenir. Ben gidince her şey kötü olacak demek ne demek ya? 86 milyon milletin evlatlar var, evlatları… Her şey kötü olacak diyerek milleti korkutmak isteyen akıl, kibirli bir akıldır.

Allah bunların gazabından memleketi korusun. Siz derede kum tanesi olmazsınız bu memlekette kum tanesi… Kimler geldi kimler geçti. Herkes haddini bilecek. Baki olan vatanımız, devletimiz. Evine git evine. Hanımına, çoluğuna çocuğuna hizmet et.

Hâlâ “Ben gidersem ülke batar” diye korkutmaya çalışıyorsan, senin karnen sıfır sıfır. Başarısızsın. Kendin itiraf ediyorsun. Bu millet korkmaz, kendine güvenir. Onun için 14 Mayıs'ta millet kazanacak millet.

Bir kişi devri bitecek. “Ben bilirim” devri bitecek. 15 Mayıs'tan itibaren milletçe birlik bütünlük içinde yolumuza devam edeceğiz. Devletin hizmetlerini bu millete eşit dağıtacağız.

Millet İttifakı'nın önemini iyi anlamanızı istiyorum. Millet İttifakı siyasetin orasında burasında bir yapı değildir. Millet neredeyse biz orada olacağız. Milletin iktidarını kurmaya geliyoruz. Türkiye'nin birleştirici gücü, hak, hukuk, adaletin simgesi Kemal Kılıçdaroğlu ile geliyoruz.