İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile X (Twitter) ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini ziyaret ettiği belirtildi. Ziyaret kapsamında İsrailli yetkililer, Musk'a Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarınca 7 Ekim'de saldırıya uğrayan beldede yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

İran'ın intikam füzelerini Kürecik radarı mı durdurdu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi İran'ın intikam füzelerini Kürecik radarı mı durdurdu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

Musk, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Netanyahu ile görüşmek üzere İsrail'deydi.  İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi açıklamada, Musk'ın sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

İsrail’in İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Gazze’deki Starlink hizmetinin İsrail’in izin ve onayına tabii olacağını paylaştı.

Bakan Karhi konuya ilişkin açıklamasında, “Elon Musk, liderliğimdeki İletişim Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Bu önemli anlaşma sonucunda Starlink uydu birimleri, Gazze Şeridi de dahil olmak üzere yalnızca İsrail İletişim Bakanlığı’nın onayıyla İsrail’de çalıştırılabilecek” ifadesinde bulundu.

Bakan Karhi, paylaşımında “Hamas’a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna” işaret ederken Musk, henüz konuya ilişkin açıklama da bulunmadı.

Editör: Nehir Durdağı