Emekli maaşlarına zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından emekliler umutlanırken, Hürriyet yazadı Abdulkadir Selvi, 3 model üzerinde durulduğunu ileri sürdü.

Selvi'nin Hürriyet'teki bugünkü yazısının bir bölümü şöyle: 

EMEKLİLER dört gözle hükümetten gelecek haberi bekliyor. Çünkü temmuz ayında yapılan zamlar emeklileri tatmin etmedi. Kök maaş üzerinden yapılan hesaplamalar 6 bin ve altında maaş alan emeklilerin hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu. Emekliler Türkiye’nin geçmiş dönemlerde yaşadığı sıkıntıları bildiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü bir şekilde destek veriyorlar. AK Parti en çok oyu emeklilerden alıyor. Emekliler, zaten zor geçiniyordu bir de temmuz zammı yetersiz kalınca büyük bir sıkıntı içine girdiler. Bir duygusal kopuş yaşanmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sorunlara kulağına kapatmayan bir lider. Emeklilerin sesini duydu. “Emeklileri memnun edecek adımları atacağız” dedi. Erdoğan’ın açıklaması üzerine emekliler umutlandı. Çünkü Erdoğan’ın sözü senet. EYT’lilere söz vermişti. Asrın felaketi olan depreme rağmen sözünü yerine getirdi. En düşük memur maaşı 22 bin lira olarak demişti, seçimden sonra ilk işi bu oldu. Şimdi sıra emeklilerin sıkıntıların giderilmesine kaldı.

Emekli maaşlarının artışı için üç formül üzerinde çalışıldığı söyleniyor.

1- Seyyanen yapılacak zam.

2- Oransal olarak yapılacak bir artış.

3- En düşük aylıktan başlanarak kademeli olarak artış yapılması.

Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri alternatifli olarak çalışmalarını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli zammını belirleyecek.

Editör: Grlyrtts