EKONOMİ

Emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili flaş gelişme: Ne zaman yatırılacak, kaç lira olacak?

Milyonlarca emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ödenen 1000'er liralık ikramiyelerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Emekliler, bayram ikramiyelerine zam beklerken, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetileri Derneği'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

TÜM EMEK DER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan'ın imzasını taşıyan mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanım;

Emeklilere 18 Mayıs 2018 yılı T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile emeklilere bin TL olarak verilen bayram ikramiyelerimiz 6 dönemdir aynı miktarda ödenmekte o gün için ufakta olsa bir kurban alına bilirken bugün maalesef kurbanın dörtte biri alınamaz duruma gelinmiştir.

Biz yaşlı emekli insanlar olarak, dini vecibelerimizi yerine getiremediğimizde büyük bir mahcubiyet ve üzüntü duymaktayız. Bayram günü sevinçli, güler yüzlü olmamız gerekirken bayramımızı kutlamaya gelen çocuklarımızı ve torunlarımızı mahcup karşılamaktayız.

Sayın Cumhurbaşkanım % 70 'i asgari ücret altında bir aylıkla geçim ve hayat mücadelesi veren yaşlı vatandaşların bayram ikramiyesi ödeneklerinin makul bir seviyeye çekilerek yıllık artışlarının da asgari ücret artışlarına endekslenmesini için gereğini zatıâlinizin emir ve müsaadelerinize arz ve talep ederiz.

Saygılarımızla"

Emeklilere bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak, kaç lira olacak?

Bu gelişmenin ardından milyonlarca emekli gözünü bayram ikramiyelerine çevirdi.

Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs 2021, Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında kutlanacak. 

Ödemelerin de bu tarihlerden önce yapılması bekleniyor. 

Yılda iki kez 1000'er lira bayram ikramiyesi alan emeklilere zam yapılıp yapılmayacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.