Emekliye maaş zammı için ekim ayı beklenirken, ek zam için formüller üzerinde çalışmalara başlanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hem de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e talimat verdiğini ifade etmişti.

Enflasyon altında bir maaş artışı yapılmayacağı kesin olan emekliye zam düzenlemesi için son olarak ortaya atılan iddia ise dikkat çekti. Medyaradar'daki habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde olarak duyurması beklenen bir kereye mahsus olarak 5 bin liralık ‘Cumhuriyet İkramiyesi’ verilebileceği öğrenildi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşı zammı için Ekim ayında bir iyileştirme beklentisi bulunduğunu ve sadece 5 bin liralık bir ikramiye verilmesinin yeterli olmayacağını dile getirdi.

Erdursun, “Emekli aylıklarına Ekim ayında beklenti seyyanen bir artış olması yönünde. Ocak ayında da enflasyon artışı verilecek. Böyle giderse Ocak ayı için ikinci altı ayda yani Temmuz’dan Aralık ayına kadarki dönemde yüzde 51 seviyelerinde bir farkın verilmesi gerekiyor. Ocak ayındaki refah payı ile artacak maaşlar için öncesinde Ekim ayında tüm emeklilere bir iyileştirme yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 

Editör: Grlyrtts