Emeklilere zam yapılması ve ikramiye verilmesi gündemdeki yerini korurken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bu konuda çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Selvi'nin bugünkü Hürriyet'te yer alan yazısı şöyle:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “En düşük memur maaşı için Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi, konu hakkında çalışıyoruz” diye açıklama yapınca emekliler yeniden umutlandı.

SGK'dan emeklilerle ilgili flaş karar. Paralar faiziyle geri alınacak SGK'dan emeklilerle ilgili flaş karar. Paralar faiziyle geri alınacak

Çünkü daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız” demişti. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, “Emeklilerle ilgili Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık, çalışmaya başladık” diye konuşmuştu.

Emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanlarla ilgili olmayacağı, emeklilerin tümünü kapsayacağı söyleniyor. Hem memur emeklileri hem SSK ve Bağ-Kur Emeklileri bundan eşit bir şekilde yararlanacak. Seyyanen bir zam yapılması bekleniyor.

Bunun için bir yasal düzenleme yapılacak.

Buradaki kritik soru şu, bu bir defalığına mı mahsus olacak yoksa ocak ayına kadar geçerli mi olacak? Kulağıma gelen bilgiler bir defaya mahsus olacağı yönünde. Bunu Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı nedeniyle, “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi” olarak tanımlayanlar da var.

Emeklilerimiz zor durumda. Bir defalığına verilecek ikramiye emeklileri tatmin etmez. Çünkü hayat pahalılığı karşısında en çok onlar eziliyor. Bir defaya mahsus değil, yıl sonuna kadar yapılacak bir seyyanen zam onları rahatlatabilir.

Editör: Grlyrtts