E ticaret dünyasında başarılı olmak isteyen girişimciler için, doğru altyapıyı seçmek büyük önem taşımaktadır. Hızlı ve güvenilir bir e-ticaret mağazası kurmak, müşteri memnuniyetini sağlamak ve satışları artırmak için kritik bir faktördür.

Özellikle e-ticaret dünyasına ve dijital sektörlere yabancı olanlar, online alışveriş ile müşterilerine hitap etmek istediği zaman ne yapması gerektiğine dair birçok sorulara sahiptir. Genel olarak sitenin nasıl kurulacağı ve nasıl bir alt yapıya karar verilmesi gerektiği büyük bir önem taşır. Hızlı bir şekilde online alışverişe adım adım atmak için şu adımları takip etmek yeterlidir:

1. Bir online iş fikri bulmak
2. Toptancı ile anlaşma yapmak
3. Firma kurmak
4. Altyapıya karar vermek
5. Ürünlerinizi web sitenize eklemek

E-ticaret siteleri bu adımlar birer birer takip edilerek kısa süre içerisinde kurulabilir. Siz de IdeaSoft tarafından sunulan avantajlı paketlerden yararlanarak, kendi sitenize sahip olabilirsiniz.

Bir Online İş Fikri Bulmak

Her ne kadar bir e-ticaret sitesi kurmak çok zor gibi görülse de oldukça kolaydır. Yalnızca aşama aşama neler yapmanız gerektiği bilinmelidir. Bunların ilki bir iş fikrine sahip olmadır. Dijital platformlar üzerinden pazarlayabileceğiniz çok sayıda ürün seçeneği bulunmaktadır. Bütçenize ve planlarınıza göre her birini değerlendirip, sizin için en uygun olanları tercih etmeniz tavsiye edilir.

Ürün arama sürecinde her ürünün maliyetinin ve satım ücretinin farklı olacağını unutmamanız gerekir. Elde edeceğiniz kâr bu bakımdan üründen ürüne farklılaşır. E-ticaret platformlarınca satılan popüler ürün ve sektörlere yönelebileceğiniz gibi niş fikirler ile sadece belirli bir kitleye yönelmeniz de mümkündür. Eğer bazı fikirlere ihtiyacınız varsa günümüzde en çok satan online alışveriş ürünlerinden bazıları,

1. VR aksesuarları,
2. Hazır yemekler,
3. Telefon aksesuarları,
4. Sırt çantaları,
5. Spor ekipmanları,
6. Spor kıyafetleri,
7. Bebek hediyeleri ve kıyafetleri,
8. Hamile elbiseleri,

Şeklindedir. Niş fikirler ise daha limitli bir alana sahiptir. Örnek olarak spor ekipmanları kapsamında sadece spor ayakkabıları sunarak yalnızca belirli bir kitleye hitap edebilirsiniz. Her ne kadar ürünleriniz küçük bir müşteri grubuna hitap edecek olsa da; markalaşmanız ve tanınmanız oldukça kısa sürecektir.

Ayrıca e-ticaret siteleri kendi içinde farklı türlere sahiptir. B2B, B2C ya da Dropshipping gibi farklı türler vardır. Bunların da her birini inceleyip, aralarından sizin için en uygununa karar vermeniz gerekecektir.

Toptancı İle Anlaşma Yapmak

Pazarlanacak ürün ve e-ticaret sitesi türüne karar verdikten sonra ikinci adım bir toptancı ile anlaşma yapmadır. Eğer yeni bir girişim ile e-ticaret’e atılmayı düşünüyorsanız, ürün imal etmenize gerek kalmadan; toptancılarla anlaşarak satış yapabilirsiniz.

Tedarik aşamasında sorun yaşamak istemiyorsanız aşağıda sıralanan faktörlere dikkat ederek; toptancı tercihi yapabilirsiniz.

1. Teknoloji ile ne kadar yakın
2. Ürünlerinin kalitesi nasıl
3. En az ve en fazla ne kadar ürün temin edilebiliyor
4. İki sipariş arasında geçmesi gereken bir süre var mı
5. İki taraf arasında iletişimin nasıl sağlandığı

Başarılı bir toptancı ya da toptancılarla çalışmak, hem sizin hem de müşterilerinizin memnuniyetini artıracaktır. Bu sayede, istediğiniz miktarda sipariş verebilir ve kaliteli ürünlerle müşterilerinizi memnun edebilirsiniz.

Firma Kurmak

Eğer e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız ve toptancı da seçmişseniz bir sonraki adımı bir firma kurmak gelmektedir. Şahıs, Limited ve Anonim olmak üzere açabileceğiniz üç farklı şirket tipi vardır. Her birinin özellikleri, kurulum için gerekenler kendi içinde değişkenlik gösterir.

Dolayısıyla tüm firma türlerini tek tek inceleyerek, aralarından sizin için en uygun olanlarına karar vermeniz tavsiye edilir.

Altyapıya Karar Vermek

Altyapıya karar vermek, e-ticaret girişiminizin başarısı için kritik bir adımdır. Doğru altyapıyı seçmek, işletmenizin performansını, müşteri memnuniyetini ve satışlarınızı doğrudan etkiler. Bu nedenle, e- ticaret altyapınızı belirlerken dikkatli bir değerlendirme yapmanız önemlidir.

İhtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi dikkate alarak, özelleştirilebilirlik, ölçeklenebilirlik, kullanıcı dostu arayüz ve entegrasyon seçenekleri gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, altyapının güvenilirliği, hızı ve maliyeti de karar verme sürecinde önemli rol oynamaktadır. Kapsamlı bir araştırma yaparak ve diğer işletmelerin deneyimlerinden yola çıkarak, sizin için en uygun e-ticaret altyapısını seçebilir ve işinizin başarısı için sağlam temeller atabilirsiniz.

Bu noktada ön plana çıkan Ideasoft, bir e-Ticaret sitesinde bulunması gereken tüm özelliklerini; altyapı seçenekleri ile sunmaktadır. Kısa sürede satış yapmak ve büyük kitlelere hitap etmek istiyorsanız, Ideasoft tarafından sunulan e-ticaret altyapılarını mutlaka incelemelisiniz.

Ürünlerinizi Web Sitenize Eklemek

E-Ticaret sitesi altyapısına karar vererek e-ticaret sitesi kurulumunu tamamladıktan sonra sadece pazarlayacağınız ürünleri e-ticaret sitenize eklemek kalmaktadır. Tek tek bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra müşterilerinize satış yapmaya anında başlayabilirsiniz.

Editör: İrem Nur Kaya