Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kutlanan 25 Mart Yunan Milli Bayramı nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e kutlama mektubu gönderdiği ortaya çıktı.

Yunan hükümeti ve halkının 6 Şubat depremlerinden sonra gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını vurguladı.

Milliyet'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu mektubu sonrası Yunan medyası yaşananları manşete taşıdı. Protho Thema gazetesi, Erdoğan'ın mektubu sonrası iki ülkenin ilişkilerinin daha da iyiye gideceğini belirterek 'Türk siyasi liderliğinin tutumu etkileyici ve eşi benzeri görülmemiş görünüyor' ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden olan Kathmerini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ına mektupta kullandığı sözleri ilk sayfadan vererek söz konusu habere 'Erdoğan'dan Miçotakis'e: Dostluğumuz katlanarak devam edecek' başlığı atıldı.

Etnos gazetesi ise 'Erdoğan'ın Miçotakis'e 25 Mart kutlama mektubu: Ülkelerimizin ilişkileri daha da gelişecek' başlığını attı.

To Vima gazetesi ise deprem sonrası iki ülkenin kuvvetlenen ikili ilişkilerine dikkat çekti. Gazete söz konusu haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan hükümetinin yanı sıra Yunan halkına da yardımlar için teşekkür ettiğini aktardı.

Öte yandan dini bayram olan 25 Mart günü için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’a ilettiği kutlama mesajı Yunan basınında “sürpriz bir kutlama” şeklinde algılandı.

Çavuşoğlu’nun Yunan basınında geniş yer alan mesajındaki "İki ülke arasında var olan iyi komşuluk ilişkilerinin gelecekte daha da pekiştirileceğinden emin olduğu; ve ortaya çıkan yeni dinamizme daha fazla katkıda bulunmaya kararlı olduğu” ifadeleri haber bültenlerinde kendine ön sıralardan yer buldu.

Editör: Grlyrtts