14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili adaylarına talimat verdiği ortaya çıktı.

AK Parti'nin yaptırdığı araştırmalara göre kararsızların oranı halen yüzde 10 ve üstünde çıkıyor. AK Parti dışında yapılan anketler de hemen hemen aynı sonucu veriyor. Seçim yaklaştıkça bu oranın düşmesi bekleniyor.

Araştırmalarda yanıt vermek istemeyenler ve "fikrim yok" diyenlerin oranı da yüzde 5'leri buluyor. Kararsızlar ile birlikte halen sandıkta ne yapacağı netleşmemiş seçmenin oranı yüzde 15'e yaklaşıyor.

Kararsızlar seçmenin dağılımına bakıldığında ise yarıya yakın bölümünün sandıkta Erdoğan'a oy vermeye daha yakın olduğunu görülüyor. Bu sonuca, "Seçimi sizce kim kazanır" sorusuna yüzde 52-54'lük bölümün "Erdoğan kazanır" şeklinde yanıt vermesinden ulaşılıyor.

AK Parti, özellikle gri alandaki bu seçmenin kazanılmasına dönük çalışmalar yürütüyor. 
Çeşitli nedenler ile AK Parti'den kopmuş, ancak başka partiye de oy vermek istemeyen seçmenin ikna edilmesine çalışılıyor.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; oranı yüzde 15'i bulan ve daha çok AK Parti'ye yakın olan bu seçmen ile iletişime geçilip ikna edilmeye çalışılacak.

Erdoğan'ın milletvekili adaylarına, "Kararsızları ikna ederek gönlüne gireceğiz" talimatını verdiği belirtildi.
 

Editör: Grlyrtts