Güzel giyinmeyi ve alışveriş yapmayı çok seven bir toplum olarak kendimiz için en uygun ürünleri satın almaya çalışıyoruz. Bazı zamanlar nefsimize yenik düşüp zaten benzerleri dolabımızda bulunan eşyaları da satın alabiliyoruz. Çünkü giyince kendimizi iyi hissettiğimiz bu ürünleri almak gözümüze gelmiyor. Birçok farklı rengine ve modeline sahip olduğunuz ürünü konfor alanınızdan taviz vermeden, tarzınızdan uzaklaşmadan kombinlemek, size hem zaman kazandırıyor hem de kendinizi daha rahat hissetmemizi sağlıyor. Erkek makosen ayakkabı da farklı tarz ve renk seçenekleriyle genç ve olgun kesim için aynen böyle bir yere sahip.

Herkesin bir garanti kombini kafasında olur. “Bu parça mutlaka gardırobunda olmalı.” , “Şu parça hayat kurtarıcı bir kıyafet…” gibi cümleleri de çevremizdeki insanlardan sıklıkla duyarız. Erkek makosen ayakkabı da artık bu kategoriye girmeye başladı. Erkeklerin dolaplarında vazgeçilmez olmaya başlayan bu ürün spor-klasik kombinlerin tamamlayıcısı konumunda.

Makosen Ayakkabılar Neden Tercih Edilmeli?

Dönemin gözde ürünü hâline gelen erkek makosen ayakkabı, her ayakkabı mağazasının vitrinini ve neredeyse her erkeğin ayakkabılığının ön sıralarını süslüyor. Erkek müşterilerin ayaklarından çıkarmadıkları makosenler yerini başka model ayakkabılara bırakacak gibi görünmüyor. Erkeklerin gözünde böyle bir yer edinmesinin ise birçok sebebi bulunuyor.

Erkek makosen ayakkabılar, farklı renk ve modellere sahip. Ürün ve çeşitlilik göz önüne alındığında kullanımının kolay olması onu gözde ürün haline getiriyor. Erkek müşterilerin hem klasik hem günlük olarak tercih edebileceği bir ayakkabı türü olan makosen ayakkabılar; sade tasarımları, esnek kullanımı ve rahat tabanı sayesinde özellikle yorucu iş temposunda erkekler için kurtarıcı durumda.

Erkek Makosen Ayakkabılarının Kullanımı

Makosen ayakkabı, yerli Amerikalıların asırlar önce giydiği ayakkabılara verilen isimdi. Rahatlıkları ve kullanımının kolay oluşu onları o yıllarda da yaygın kılmıştı. Kapalı veya açık ortam fark etmeksizin her yerde giyilebilen bu ayakkabılar, temiz ve özenli kullanım ile sizlerle olan yola arkadaşlığını yıllarca sürdürebilirler.

Koruyucu Sprey Kullanımı

Ayakkabınızda oluşabilecek yağ ve su lekelerini önlemek için kullanımdan önce ayakkabıya uygulayacağınız kaliteli bir koruyucu sprey ile makosen ayakkabınızı iyi durumda tutabilirsiniz. Bu işlemi ayakkabınızı kullanma sıklığınıza göre haftalık veya aylık olarak sürdürebilirsiniz. Erkek makosen ayakkabı bazen kürklü kısımlara sahip olabilir. Bu bölgeye sprey uygulamamaya özen gösterin. Kürklü kısımlar için özel yağlar bulunur ve bunların kullanımı ile korunur.

Temizlik

Ayakkabınızın üretildiği malzemeyi doğru şekilde tespit ederek bu malzemeye uygun temizleme yöntemini düzenli şekilde uygulamanız gerekir.

Örneğin, ayakkabınız geyik derisinden yapılmış ise yıpranma süresi daha kısadır. Ayakkabınızı yıkayacağınız zaman soğuk su tercih etmeli ve elde yıkamalısınız. Hassas kumaşlar için olan bir sabun kullanarak ayakkabınızı yıkayın. Kurutma işlemini hızlandırmak için bir bez yada havlu ile silerek kurulama işlemini hızlandırabilirsiniz. Ayakkabınız süet ise kullanımdan sonra oluşan lekeleri nazikçe hafif nemli bir bez yardımıyla kolaylıkla silebilirsiniz. Çıkmayan yada temizliği sizi zorlayan lekeler varsa süet silgi gibi (ayakkabı temizleme setlerinde bulabilirsiniz)çeşitli araçlardan yararlanabilirsiniz. Ayakkabınızı temizlerken ısıtıcı, fön makinesi gibi ürünleri kullanmayın. Uzun vadede ayakkabınızı yıpratır.

Kurulama

Erkek makosen ayakkabı diğer birçok ayakkabı gibi kurutma işleminden son derecede etkilenir. Doğru kurutma şeklini uygulamanız ayakkabınızın uzun süre kullanımı açısından önemlidir. Kurutma sırasında ayakkabınızı doğrudan güneş altına koymayın. Açık havada bırakarak kurutun. İşlemi hızlandırmak için vantilatörün önüne koyabilirsiniz.

Birbirinden farklı erkek makosen ayakkabı ve loafer ayakkabı modellerini incelemek isterseniz www.derimarket.net internet sitesini ziyaret edebilirsiniz!

Editör: İrem Nur Kaya