Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanla ilgili değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “İşletmeci şirketin yönetim düzeyinde zafiyet içinde olduğunu görüyoruz. Bu konularla alakalı kimlerin sorumluluğu varsa onların yargı önüne çıkmasını ve hesap vermesini temin edeceğiz” dedi.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’e ait Çöpler Maden Sahası’nda meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiden hala haber yok. Arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, işletmeci şirketin zafiyet içinde olduğunu belirterek yargı önünde hesabının sorulacağını belirtti.

Bakan Bayraktar konuyla ilgili açıklamasında “Bu konularla alakalı kimlerin sorumluluğu varsa onların yargı önüne çıkmasını ve hesap vermesini temin edeceğiz. Milletimizin hiçbir endişesi olmasın. Şirketin özellikle yönetim düzeyinde bir zafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı 

8 yıl sonra bir ilk: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel arasındaki görüşme yapıldı 8 yıl sonra bir ilk: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel arasındaki görüşme yapıldı

Bakan Bayraktar, izin süreciyle ilgili yöneltilen bir soruyu ise “Bu tesisin izinleri ile alakalı sürecinde herhangi bir sıkıntı yok. Gerekli izinler ilgili tüm kurumlardan alınmış gözüküyor. Ama uygulama noktasında ilgili bakanlıklar soruşturmayı yürütüyor. Bunların neticelerini en kısa zamanda alıp sizlerle paylaşacağız. Hiçbir şeyin üstünün örtülmeyeceğini söyleyebiliriz” şeklinde cevapladı.
 

Editör: Nehir Durdağı