Kürdistan sizin için bu kadar önemli mi? Ferhat Aydoğan yazdı Kürdistan sizin için bu kadar önemli mi? Ferhat Aydoğan yazdı

Tekirdağ'da Kuzey Anadolu Fay Hattının geçtiği Ganos Segmenti üzerinde su bulmak için sondaj çalışması yapan vatandaş su yerine gaz buldu. Mahalle muhtarı kuyudan çıkan gazı test etmek için poşete doldurarak ateşe verdi. 5 gündür gazın boşa aktığını söyleyen mahalle muhtarı yetkililerden yardım istedi.

Tekirdağ Gaziköy Mahallesi'nden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde, 5 gün önce meyve ağaçlarını sulamak için yapılan sondaj çalışmasında bir patlama yaşandı.

Alanda su aramak için yapılan sondaj çalışmalarında 136 metreye ulaşılınca bir anda basınçlı gaz çıkışı yaşandı.5 günden bu yana da basınç düşmeden gaz çıkışı devam ediyor. Ganos fay hattı üzerinde meydana gelen bu olay mahalle sakinlerini de tedirgin etti. Çevrede boğazları kurutan, yoğun petrol ve gaz kokusu mevcut iken gaz çıkışının olduğu yere pet şişe atılınca dışarıya fırlatıyor.

tekirdağ-1

Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş, köy sakinleri ile çıkan havanın ne olduğunu test etmek için çıkan basınçlı havayı çöp poşetine doldurdu. Çöp poşetinden bir delik açılması üzerine yakılan çakmakla çıkan gaz bir anda alev aldı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

poşet

Durumu yetkililere bildiren Muhtar Altıntaş, "Bir amcamız meyveye su almak için sondaj vurdurmuş. Sondaj vurduğu gün makine 130'a indiğinde başlık değiştirirken makine bir boşluğa düşmüş. Makine boşluğa düştükten sonra yukarıya basınçlı bir gaz gelmiş. 5 günden itibaren çıkan gaz basınçlı bir şekilde devam ediyor. Yetkililerin buna bir önlem almasını istiyoruz. Çünkü gaz kesileceğe benzemiyor ve çok yanıcı bir gaz. Gazda yoğun bir petrol kokusu var. Hatta orada çiftçilik yapan, hasat yapan vatandaşlarımız boğaz kuruluğu yaşamış" ifadesinde bulundu.
 

Editör: Nehir Durdağı