Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın ve son dönemde gündeme oturan hakem kararlarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Önlerinde 2 yol olduğunu belirten Koç çarpıcı ifadeler kullandı.

Ali Koç yaptığı açıklamada, "Ligden çekilme falan saçma sapan laflar. Öyle bir şey yok! Selahattin Baki'nin dediği gibi 'Biz bu ligi şampiyon bitireceğiz' mi diyeceğiz yada 'Yeter artık sınırı aştınız, biz maça çıkmıyoruz' mu diyeceğiz? Maça çıkıp 1 dakika kalıp sahadan ayrılmak, bu sezonu feda etmek demektir ama inanın geleceğimiz için çok önemli bir adımdır." dedi.

"11'E 3 DEVAM KARARI ÇIKTI"

Koç açıklamasının devamında, "Biz bunu oyladık dün. Bunu illa Konya maçında da yapmak zorunda değiliz. Böyle devam ederse, başka maçta da devam ederiz. 11'e 3 devam kararı çıktı. Ben 3'ten biriydim. Artık yeter!" ifadelerini kullandı.

Ali Koç'un açıklamalarının tamamı şöyle:

"OĞLUMLA İLGİLİ MERAK EDİLECEK BİR ŞEY YOK"

"Şu an bir dönüm noktasındayız. Bir maç üzerinden değerlendirme yapmayacağız. Adana Demirspor maçı bardağı taşıran son damla oldu. Esas sıkıntı son 15 yılda yaşatılanlar ve Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durumdur. 3 maç arka arkaya 10 kişi kaldık, sesimizi çıkarmadık. Sivas-Galatasaray maçı 3 puan, Adana Demir - Fenerbahçe maçı 2 puan. Sadece iki maçta sonuca direkt etki eden 5 puan var.

"HAKEM ATAMALARINI ESKİ MHK YAPTI"

Önümüzde iki yol var. Bu iki yolu size birazdan anlatacağım. Bu iki yolu oyladık dün yönetimde. Karar 11'e 3 çıktı. Bu kararı da açıklayacağım.Bu hataların hepsi Fenerbahçe'nin aleyhine gerçekleşmiştir. Bu niyet perspektifinden bakılması gereken maçtır. Hakem atamaları eski MHK tarafından yapılmıştır.

"BU NİYETLE AÇIKLANACAK BİR DURUMDUR"

Mert Hakan'ın golü bize göre %100 goldür. Hadi diyelim ki ele çarptı, biz göremedik, VAR gördü. Ama bu VAR penaltılarımızı göremiyor. Bu hakem performansı ile değil niyetle açıklanacak bir durumdur. N'Diaye diye bir oyuncu var. Hakem bu oyuncuya olağanüstü bir tahammül gösterdiği için oyunu bitirmesi söz konusu bile olamayacak olan bu isim maçı kartsız tamamladı.

"BURADA YAŞANANLAR HAKEM HATASI DEĞİLDİR"

Bu maçta yaşananlar olacak iş değildir. Adana Demirspor maçında yaşanan şeyler olacak iş değil! Düşünsenize bu hatalar malum rakibimizin maçında yapılacaktı. Neler olurdu? Adana Demirspor'un maçın ilk yarısını 9 kişi bitirmesi gerekiyordu. Belhanda zıplıyor, topa müdahalesi bile yok. Direkt olarak Samet'i düşürüyor. Daha pozisyon bitmeden hakem devam diyor. Burada yaşananlar bir hakem hatası değildir!

"FENERBAHÇE MAÇI KAZANIRSA İÇGÜDÜSÜYLE VERMİYOR FAULÜ"

Miha Zajc'ın son dakika pozisyonu, yarı penaltı noktası. Ama vermiyor, vermiyor değil; veremiyor! Hakem 'Ya Fenerbahçe son dakikada gol atarsa' maçı kazanırsa içgüdüsüyle vermiyor faulü. Türkçe ve İngilizce bilmeyen Fenerbahçe hocasına kırmızı kart veriliyor. Hakem herhalde Portekizce biliyor. Hocanın yaptığının bin katını yapmadan, saha içine girmeden çizgide beterini yapanların müebbet alması gerekiyor bu durumda. Ligimizin en centilmen hocalarından Jorge Jesus'a sorduk ne dedin hocam diye ? 'Faul, faul, içeride de değil dışarıda. Neden faulü vermiyorsun?' dedim diyor. Çat kırmızı kart. Bu arkadaş herhalde emekli olduğunda 'Ben Jesus'u attım.' yazacak. Onun için yapıyor.

"İLKESEL BİR DURUM VAR BURADA"

Ali Palabıyık bu sezon özelinde hata yapmıştır. Galatasaray-Alanya maçında yaygara koparıldı ancak hakem o maçta iki takıma da hatalar yapmıştı. Dolayısıyla Ali Palabıyık'ın işimize geldiği zaman savunmuyoruz. İlkesel bir durum var burada.

"KOMİK BULUYORUM"

Bir şampiyonluk rakibimiz uyandı. Şimdiye kadar hiç konuşmayan bu kulüp benim de sesimi kullanmış bir videosunda. Arkadaşlar bunu çok çirkin buldu ama ben komik buluyorum.

"TÜRK HAKEMLİĞİNİN BU SENE İFLAS ETTİĞİNİ GÖRDÜK"

Bir önceki federasyon, Türk futbol tarihine en çok zararı veren federasyondur. '8 Mart operasyonuna engel oldunuz, şimdi konuşuyorsunuz' diyorlar. Biz, güç kimin elindeyse onun istekleri doğrultusunda atamalar yapılacağı için bu işin karşısında durduk. Türk hakemliğinin bu sene iflas ettiğini gördük. Dün TFF Başkanı'na da bunu ilettim. Şampiyonluk yarışında olmayan kulüplerin maçlarında da. En fahiş hatalar bu federasyonun döneminde yapılıyor.

"BİZİM FITRATIMIZDA BU YOK"

Ben hayatımda algı ve manipülasyonu hep bir ağızdan bu kadar iyi yapıp, başta TFF ve futbol paydaşlarını baskı altına almış, bu mertebeye gelmiş başka camia dünya üzerinde yoktur. Bizim böyle bir organizasyonumuz yok. Olmak ister miyiz, hayır. Bizim fıtratımızda bu yok.

"BİZİM BİR TANE YÜZÜMÜZ VAR"

O camianın şimdi pompaladıkları şey, 'Bitirmeyiz' lafını 'Ya ben onu yanlışlıkla söyledim' lafı defalarca pişiriliyor. Bizim bir tane yüzümüz var, özelde de umumide de aynı.

"BAŞKAN OLMADAN GİTMEDİM YANLARINA"

Kulüpler Birliği başkanı sıfatıyla sürekli toplantıda... Onu da açıkladılar, yanımda başka bir başkan olmadan gitmedim bile yanlarına. Ben başıma geleceğini bildiğim için, 'Hiçbir zaman tek başıma TFF'ye gitmeyeceğim' demiştim Kulüpler Birliği toplantısında.

"GELECEK SEZON YARI-OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ GELECEK"

Bizim VAR'ı en kısa zamanda, derhal Türk hakemlerinden kurtarmamız gerek. Dün bunu söylemeye gittik, ağlamaya gitmedik. Çözümle gittik. Gelecek sezon yarı-otomatik ofsayt sistemi de gelecek.

"OLACAK İŞ DEĞİL"

Atilla Karaoğlan'ın yediği ceza, VAR protokolünün nasıl olması gerektiği konusunda derslik bir pozisyon. Onu Sivas maçındaki pozisyon ile bir görmek ve aynı cezayı vermek olacak iş değil.

"BİRİLERİNE BİR HEDİYE VERDİLER"

Ali Palabıyık'ın geçen haftanın en kritik maçına atanması bilinerek yapılan bir hatadır. Giden MHK, giderken birilerine bir hediye verdiler. 'Bizden sonrası tufandır' kafasıyla hareket ettiler.

KORAY GENÇERLER TEPKİSİ

Koray Gençerler kimdir? Bundan 2 yıl önce bir Fenerbahçe-Konyaspor maçı oynandı. Pelkas harika bir gol atmıştı. Ali Koç: "Koray Gençlerler, kimdir? 2 sene evvel lider gidiyorduk, Konyaspor maçında Pelkas harika bir gol atmıştı. Skora sevinirken, eli icat eden ve golü iptal eden VAR'daki hakem. Bu sene yine Konya maçı, Valencia aptalca bir hareket yapıyor, bana göre sarı kartlık bir hareket. Hakemin arkası dönük, VAR'dan uyarıyor ve Valencia kırmızı kart görüyor.

"ATİLLA KARAOĞLAN BİR ÇÖKÜNTÜYE GİRMİŞ"

Atilla Karaoğlan, bir çöküntüye girmiş, 6 hafta sonra lige dönecek. Atandığı maç bizim maçımız. Şaka gibi! Bir adam da (Erkan Özdamar) tartışmasız en tartışmalı hataya imza atıyor. O da 6 hafta ceza alıyor. Türkiye'de derbiye atayacakları hakem yok. Hepimiz dua ediyoruz Halil Umut Meler'e bir şey olmasın diye. Diğer hakemleri denediler, onlar çuvallayınca son 4 derbi maçını Meler yönetti.

"BİZ BU LİG'İ ŞAMPİYON BİTİRECEĞİZ"

Bundan sonra Fenerbahçe Başkanı olarak bir soru soracağım siz üyelerimize; Artık figüran mı olacağız yoksa futbolun temizlenmesi adına bu günlerden feragat mi edeceğiz. Buna karar vereceğiz. Ben kendi başkanlığımı ortaya koymaya hazırım. Ligden çekilme falan saçma sapan laflar. Öyle bir şey yok! Selahattin Baki'nin dediği gibi 'Biz bu ligi şampiyon bitireceğiz' mi diyeceğiz yada 'Yeter artık sınırı aştınız, biz maça çıkmıyoruz' mu diyeceğiz.

"11'E 3 DEVAM KARARI ÇIKTI"

Maça çıkıp 1 dakika kalıp sahadan ayrılmak, bu sezonu feda etmek demektir ama inanın geleceğimiz için çok önemli bir adımdır. Biz 'Kupa sizin, lig bizim' kafasını görmüş bir camiayız. Sonuna kadar savaşacak mıyız? Biz bunu oyladık dün. Bunu illa Konya maçında da yapmak zorunda değiliz. Böyle devam ederse, başka maçta da devam ederiz. 11'e 3 devam kararı çıktı. Ben 3'ten biriydim. Artık yeter!. Siz bu camiayı ciddiye almıyorsunuz, yeri geliyor katlediyorsunuz, yeri geliyor ısıra ısıra yiyorsunuz.

"FENERBAHÇE'NİN OLMADIĞI LİG LİG DEĞİLDİR"

Nereye kadar bu şekilde devam edebiliriz sorgulanmalı. Fenerbahçe'nin olmadığı Türkiye Ligi, Türkiye Ligi değildir. Rakip takım ne diyor, 'Biz her yerdeyiz' diyor. Biz her yerde değiliz, doğrunun yanındayız. 20 senedir TFF'nin içine yuvalanmadık, kendimize çalışan bir medya ordusu yaratmadık, yaratmayız da. O kadar pişkinler ki; herkese saldırıyorlar Fenerbahçeli diye. TFF Başkanı Galatasaraylı... Biz pislik yapmayı bilmiyoruz, öğrenmek de istemiyoruz.

"ARZU EDERSENİZ DİĞER KARDEŞİNİZİDE GETİRİN, BİZ HAZIRIZ"

Tüm taraftarlarımızdan ricam, sezon bitene kadar sonuna kadar kenetlenmemiz lazım. Biz bunları yaşıyoruz, bir tane camianın büyüğü çıkıp konuşmuyor. 18 sene başkanvekilliği yapmış, sonra TFF Başkanı olmuş kişi bizi şikeyle ima ediyor. Bir kişi çıkıp konuşmuyor. Galatasaray Spor Kulübü'ne yaptığım çağrıyı yineliyorum. İstediğiniz zaman, istediğiniz kanalda, istediğiniz kişilerle... Arzu ederseniz diğer kardeşinizi de getirin. Biz hazırız.