Türkiye'nin Suriye'ye kara operasyonu düzenleyebileceği açıklamaları gündemdeki yerini korurken, ABD'li üst düzey yöneticiden tehdit dolu bir açıklama geldi.

ABD Senatosu’nda Dış İlişkiler Komitesi’ndeki üst düzey bir isim olan ve 21 Eylül'de ABD'de Erdoğan'la bir de görüşme yapan James Risch, Yunanistan'ın Kathimerini gazetesine konuştu.

Risch, “Kongre’nin Türkiye’nin F-16 satışına yeşil ışık yakması için ABD-Türkiye ilişkilerindeki pürüzler giderilmeli. Henüz Kongre, olası bir satış için bilgilendirme yapmadı. Yasal yönetmelik gereği ABD yönetimi Türkiye’ye F-16 satışı için Kongre’ye bilgi vermeli. Fakat henüz bir bilgilendirme olmaması Türkiye ile ABD arasında bazı teknik görüşmelerin devam ettiği anlamına geliyor” dedi.

Risch, “Eğer Suriye’ye düzenlenecek askeri operasyonda tek bir ABD’li yaşamını kaybederse Türkiye’nin Kongre ile ilişkisi ciddi bir hasar alır. Eğer Türkiye bir kara operasyonu yaparsa ABD’nin tepkisi 2019’daki operasyona verilen tepkiden daha sert olacaktır” diye konuştu.