14 Mayıs seçimleri öncesi milletvekili listelerinin açıklanmasının ardından son seçim anketinin sonuçları da ortaya çıktı.

Optimar'ın anketini Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi açıkladı. Selvi'nin yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

- Optimar’ın 1-7 Nisan tarihleri arasında 4 bin 745 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yaptığı araştırma 4 bin 745 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yapılması açısından dikkate değer.

- Ankete katılanların yüzde 53.4’ü seçimi Erdoğan kazanır diyor. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 42.1 çıkıyor. Muharrem İnce kazanır diyenlerin oranı yüzde 3.6’yla üçüncü sırada gelirken Sinan Oğan diyenler yüzde 0.9’da kalıyor.

- “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz?” sorusuna ise ankete katılanların yüzde 45.9’u Erdoğan yanıtını veriyor. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 43.9 çıkıyor. Muharrem İnce diyenler yüzde 8.3 olurken, Sinan Oğan’a destek yüzde 1.7 çıkıyor.

- 18-24 yaş aralığında Erdoğan’a oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 13.6 çıkarken, Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 15.2, Muharrem İnce’yi destekleyenlerin oranı yüzde 19.5, Sinan Oğan diyenler ise yüzde 15.3 çıkıyor.

- Cumhurbaşkanı adaylarının belli olması ve seçim ortamına girilmesiyle birlikte kararsızların oranı da azalıyor. Ama kararsızım, oy kullanmayacağım ve cevapsız diyenlerin oranı hâlâ 15.5’e ulaşıyor.

- Kararsızlara “Oy kullanmak durumunda kalsanız kime oy verirsiniz?” diye sorulduğunda Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 41.5 çıkarken, Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 31.3 oluyor. Muharrem İnce diyenler yüzde 20.9 olurken, Sinan Oğan diyenlerin oranı yüzde 6.3 çıkıyor.

Editör: Grlyrtts