Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda hangi adayı destekleyeceğini basın toplantısıyla açıkladı.

Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Zafer Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir tavır alacağı ile ilgili görüşlerimizi paylaşmak için bir araya geldi.

Ancak sizin de bildiğiniz gibi yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bu akşam Kemal Kılıçdaroğlu ile bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda halen üzerinde görüşmkekte olduğumuz ve Türkiye'nin güvenliğini sağlayacak 13 milyon sığınmacı ve kaçacağın vatanlarına dönmesini garantiye alacak, böylece Türkiye üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşacak yükün giderilmesini temin edecek, Anayasa'nın ilk 4 maddesini ve 66. maddesini güvence altına alaacak, terör örgütleriyle bir mücadeleye öngören protokolün nihayetlenmesi için yüz yüze görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu gece bunları gerçekleştireceğiz. Olumlu sonuçlanacağını umuyoruz. Bunu başarırsak yarın saat 11.00'de Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte burada bir açıklama yapacağız.

Zafer Partisi Atatürk çizgisinde bir partidir. İlkelerinden asla taviz vermez. Varlık nedeni Atatürk'ün idealleri, Türk halkının güvenliğidir. Bu doğrultuda yaptığımız bütün çalışmalar protokole yansıdı. Bunları hassas bir şekilde şekillendiriyoruz. Kamuoyuyla da paylaşacağız."
 

Editör: Grlyrtts