Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinin detaylarını açıkladı. 

Erdoğan şunları söyledi:

EYT'nin müjdesiyle huzurunuzdayım. EYT düzenlemesi uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Ülkemizdeki sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilir olması hususunda çok önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz.

Geçmiş yıllardaki uygulamalar nedeniyle kamu bütçesine büyük yük bindiren sosyal güvenlik sistemimizi yönetilebilir bir hal alabilmesi için çok uğraştık.

Küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan sabit gelirli vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu zaten gösterdik, gösteriyoruz. Geçtiğimiz hafta duyurduğumuz asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür.

Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındararak yerine oturtmuş olacağına inanıyorum. Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyoruz.

Ülkemizde emekli olmak için üç şartı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme şartlardan ilk ikisini tamamlamış olup da sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Bu düzenleme ilk çıktığında 5,6 milyon emekli varken bugün 13,9 milyon emekliye hizmet veren bir Türkiye'ye ulaştık.

Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin daha vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi yaş sınırı uygulanmayacak. Sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmalarını da yaptık. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemeleri için Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden 2023'ün ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.