Cezası nedeniyle kulübede yer alamayan teknik direktör Domenico Tedesco'nun yerine basın karşısına çıkan Göle, maç öncesinde takımdaki sakatlık tablosunu detaylı şekilde aktardı. Göle'nin verdiği bilgilere göre kadroda toplamda 5 futbolcu uzun süredir sakatlıklarıyla mücadele ediyor ve bu oyuncuların tam verimli şekilde dönüşü milli araya kalıyor.
Asensio ve Nene neden ilk 11'de yoktu?
Göle, Asensio ve Nene'nin kadro listesinde yer aldığını ancak ilk 11'de başlayamadığını belirtti. Her iki yıldızın da 2-3 haftadır ağrılarına rağmen fedakarlık yaparak maçlara çıktığını ifade eden teknik sorumlu, Karagümrük karşılaşmasında ağrılarının artması nedeniyle riske edilmediğini açıkladı. Göle'nin sözleriyle bu futbolcuları mümkün olduğunca koruma kararı alındı. Her iki isim de ikinci yarıda oyuna dahil edildi ancak takımın 2-0 gerideki pozisyonunu değiştirecek etkiyi yaratamadı.
Kaleci Ederson'ın durumu ise sakatlıktan farklıydı. Brezilyalı file bekçisi ceza nedeniyle bu maçta görev yapamadı. Ederson'ın yerine kaleyi Mert Günok korudu. Günok ikinci yarıda Serginho'nun karşı karşıya pozisyonunda kritik bir kurtarış yapsa da ilk yarıdaki iki gole engel olamadı.
Fenerbahçe'de sakatlık krizi derinleşiyor
Göle, 5 oyuncunun uzun süredir sakatlıklarının devam ettiğini ve neredeyse tamamının milli arada takıma döneceğini belirtti. Ancak bu eksikliklerin bahane olarak görülmediğini de vurgulayan Göle, zor zamanları aşarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Fenerbahçe, bu mağlubiyetle birlikte sezonun en kritik dönemine girmiş oldu. Yönetim maç sonrası acil toplantı kararı alırken, Tedesco'nun geleceğine ilişkin tartışmalar da alevlendi. Kulüpten yapılan açıklamada ayrılık iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilse de 57 puandaki sarı lacivertlilerin zirveyle arasındaki farkı kapatma şansı giderek azalıyor.
