Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'yı uyardı. Aşırı sağın yükselişine karşı harekete geçmeye çağırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ''Bu eğilim sadece eğilim değil, Macaristan'da bir gerçek. Polonya'daki harika seçimlere kadar bir gerçekti ve demokrasilerimizin her yerinde bu fikirler. Aşırı uçlar ve özellikle aşırı sağ tarafından itilerek gelişiyor. Avrupa'da kötü bir rüzgar esiyor. Uyanalım.'' dedi.

Avrupa Parlamentosu seçimleri 8 Haziran'da yapılacak. Aşırı sağ partiler, bu seçimlerde güçlü. Macron, parlamento seçimleri öncesi aşırı sağa hayranlığın da arttığını belirtti.

Netanyahu'ya Kamala Harris şoku: Kendisine açıkca ilettim. Sessiz kalmayacağım Netanyahu'ya Kamala Harris şoku: Kendisine açıkca ilettim. Sessiz kalmayacağım

Fransa Cumhurbaşkanı, 'Otoriter rejimlere duyulan hayranlığa, etrafımıza bakalım. Avrupa'da yaşadığımız liberal olmayan döneme bakalım, birçok insan izliyor ve kendi kendilerine diyor, buradan birkaç kilometre ötede, Avrupa'nın parasını alalım ama yargıçların bağımsızlığını unutalım. Avrupa'nın parasını alalım ama basın özgürlüğünü unutalım.'' dedi.

Macron buna karşı da bütçeyi ortaklaştırmaya ve ticareti Avrupa arasında geliştirmeye odaklanmayı önererek şu ifadeleri kullandı; ''Bu yüzden size diyorum ki, savunmada, uzayda bir Avrupa tercihi oluşturmaya, bir Avrupa satın alma stratejisi oluşturmaya ihtiyacımız var.'' 

Editör: Nehir Durdağı