Gerek ofis gerek ev ortamında bir çok kullanılmayan eşya ve değerli dosya – klasör- belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin kilitli ve güvenli bir ortamda saklanması bir zorunluluk olup bunun için üretilmiş ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerin başında para ve kıymetli eşyaların saklandığı çelik kasalar gelmektedir. Bu ürünler çok ağır olup mobilitesi zordur fakat son derece dayanıklı ve güvenlidir. Hayati değere sahip, çok kıymetli eşyalar bu ürünlerde korunabilir. Fakat önem derecesi daha düşük, yalnızca ev ortamında ve ofis ortamında yer işgal eden ürünlerin saklanması için daha ekonomik ve cazip ürünler bulunur. İşte bu ürünlerin başında dosya dolabı gelmektedir. Kilitli raflı dosya dolapları sayesinde kullanılmayan eşyalar, erzak malzemeleri, dosyalar, klasörler tüm ürünler güvenle saklanmaktadır.

Ekonomik ve hafif olması nedeniyle iş veya ev ortamında yer değiştirmek de oldukça basit. Peki dosya dolabı modelleri nelerdir? Genellikle Türkiye’de 198’lik , 130’luk ve 100’lük olarak adlandırılan dosya dolapları , kilitli ve içerisindeki yükseklik ayarı yapılan seyyar rafları sayesinde oldukça pratiktir. İstenildiği takdirde taban kısmına ayak takılarak, iş ortamında rahatça yer değiştirilebilir. Ofislerin göz bebeği ise çelikten imal edilmiş klasör dolabı olmaktadır. Teleskopik raylı veya rulman tipli olarak üretilir. Çekmecelerin dosya kapasitesi yaklaşık 50 adettir. 4 çekmeceli bir kartoteks dolabı yaklaşık 200 adet özlük dosyası kapasitesine sahiptir.

Sanayi ortamlarında bir işçi veya personelin günlük kıyafetlerini temiz bir ortamda tutması ve cüzdan , ayakkabı gibi eşyalarını bir dolap içerisinde saklaması için doğan soyunma dolabı modelleri , çelik dolap modelleri arasında en çok tutulan ürünlerin başında gelmektedir. Metal soyunma dolapları 6’lı, 9’lu , 8’li gibi modelleri içinde barındırır. Kilitli metal dolap olması elbiselerin güvenle saklanmasına olanak sağlar. Soyunma dolaplarının özellikleri sac kalınlığı, toz boya kalitesi, işçilik kalitesi gibi özelliklere bağlıdır ve soyunma dolabı fiyatları da buna paralel olarak değişkenlik göstermektedir. İşçi elbise dolaplarında kapılarda havalandırma boşlukları , isimlik ve asma kilit modülü bulunur.

Türkiye sanayisinin bir diğer göz bebekleri ise malzeme dolabı modelleri olmaktadır. Endüstriye tip malzeme dolapları sayesinde fabrikadaki iş ekipmanları, cnc mors, malzemeler, hırdavat malzemelerinin kaybolması önlenir ve imalathanede daha iyi bir çalışma ortamı sağlanır. Kilitli malzeme dolapları sayesinde hırsızlığın da önüne geçilir. Okullarda, fabrikalarda, sanayi ortamlarında çalışan personellerin cüzdanı ve cep telefonlarının kilitli dolaplarda saklanması bir zorunluluktur. Bunun için cep telefonu dolabı ve emanet dolabı modelleri yoğun bir şekilde tercih edilir. Genellikle metalden yapılan telefon dolapları daha güvenli ve uzun ömürlüdür. Cüzdan, anahtar, cep telefonu gibi minimal eşyaların saklanması için en ideal çözüm yoludur. En güncel metal dolap modelleri en cazip fiyat seçenekleriyle Enginmetaldolap.com'da. Metal dolap modellerinin ürün ve yorumlarını karşılaştır, en uygun fiyatları ve cazip fırsatları kaçırmayın.

Sanayi ekipmanları bir üretim yerinin en önemli demirbaşları arasındadır. Nasıl bir kütüphanede en değerli ürünlerin kitaplar olmasıysa, bir sanayi firmasında da sanayi ekipmanları çok önemli bir yer kaplar. Bir atölyenin olmazsa olmazı çalışma tezgahı ve takım arabası iş yerinin ana bel kemiğidir. Atölyenin tüm takımları , el aletleri, çalışma tezgahlarının üzerindeki pano üzerinde saklanır. Ayrıca dolaplı çalışma masalarının içerisine bir çok iş ekipman aletleri sığmaktadır. Çekmeceli ve tekerlekli takım arabaları sayesinde iş yerindeki takımların yer değiştirmesi ve kaybolması riski minimuma inmektedir. Takım arabalarının üzeri müşteri isteğine göre değişkenlik göstermektedir. Üzerinde çalışma imkanı sağlayan MDF veya metal tabla sayesinde , takım arabalarının üzerinde iş olanağı sağlanır. Çalışma tezgahlarındaki priz ve aydınlatma sayesinde çalışanlar daha ferah ortamda daha düzgün işlerine konsantre olmaktadır. Masaların alt kısmında isteğe bağlı olarak metal keson da kullanılabilir. Genellikle ofislerde kullanılmayan kağıt, kalem ve eşyaların saklandığı çelik keson tekerlekleri sayesinde kolayca yer değiştirmektedir. Ambalaj , kağıt sanayi ve devlet dairelerinde ise çekmeceli dolaplara örnek olarak harita plan dolabı kullanılır. Plan, proje ve belgelerin saklandığı kilitli dolapların en eski türlerinden biridir. Çelik dolap üretimi bir çok modeli de içerisinde barındırmaktadır. Piyasada bir çok metal dolap imalatçısı bulunur fakat en kaliteli ürünleri bulmak istiyorsanız bir takım kıstaslara dikkat etmeniz gerekmektedir. 50 yıldan beri soyunma dolabı başta olmak üzere çelik dolap imalatı yapan Engin Metal Çelik Eşya firması , sektörünün önde gelen kuruluşlarının arasındadır. https://www.enginmetaldolap.com/ adresinden kampanyalı ve güncel metal dolap fiyatı alabilirsiniz. Bunu kaliteli işçilik , müşteri memnuniyeti ve 1. Sınıf hammadde ile sağlamaktadır. Engin Metal firması ile iletişime geçerek ofis ve iş yerleriniz için metal dolap siparişi verebilir, ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi