İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Hayatı boyunca dedesi olarak bildiği kişi ölüm döşeğinde babası olduğunu itiraf etti

Hayatı boyunca dedesi olarak bildiği kişi ölüm döşeğinde babası olduğunu itiraf etti

İstanbul'da yaşayan Aycan İmre, yıllarca dedesi sandığı Enver Türkmen'in ölmeden önce babası olduğunu itiraf etmesiyle hukuk mücadelesine başladı.

İstanbul'da yaşayan Aycan İmre, yıllar boyunca manevi dedesi olarak bildiği Enver Türkmen'in aslında öz babası olduğunu ölümünden hemen önce öğrendi. Enver Türkmen, 2023 Haziran ayında hastanedeki son anlarında İmre’ye gerçeği açıklayarak, kendisine ait bazı kişisel eşyaları teslim etti. Bu gelişme üzerine özel bir hastanede DNA testi yaptıran Aycan İmre, çıkan sonucun Enver Türkmen’in öz babası olduğunu ortaya koydu.

Ancak özel hastane raporu mahkeme tarafından geçerli kabul edilmedi. Bu nedenle İmre ve avukatı, mezarın açılması için mahkemeye başvurdu. Bu sırada mezarda kimliği belirsiz kişiler tarafından tahribat yapıldığı ortaya çıktı.

Mezar Tahrip Edildi, Kemikler Kayboldu

Mahkeme süreci devam ederken, Enver Türkmen’in mezarı kimliği belirsiz kişilerce kazılarak zarar gördü. Jandarma tarafından hazırlanan raporda mezarın fiziksel olarak tahrip edildiği belirtildi. İddialara göre, Türkmen’e ait kemikler mezardan çalındı.

Aycan İmre, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu mezar üç kere kaçırılmaya çalışıldı. Sonunda ise tamamen kazılarak yok edildi. Yetkililere defalarca başvurmamıza rağmen ciddi bir adım atılmadı, ” ifadelerini kullandı.

İmre ayrıca, Enver Türkmen’in mezarının çift kapaklı özel yapıda olduğunu, mezarın alt kapağının açılarak tamamen boşaltıldığını belirtti.

6-89

Feth-i Kabir ve Yeni Dava Talebi

DNA sonucunun mahkemede delil olarak kullanılabilmesi için İmre’nin avukatı Aslı Nur Çanakçı, mahkemeye feth-i kabir talebinde bulundu. Ancak mezarın kazılarak kemiklerin yerinden alınmış olabileceği şüphesi nedeniyle bu süreç beklenenden karmaşık bir hâl aldı.

Avukat Çanakçı, “Bu dava sadece DNA testiyle sınırlı değil. Mezarın kaçırılması ve delil karartma gibi ciddi hukuki boyutlar da mevcut. Eğer kemikler bulunamazsa, Enver Türkmen’in yasal olarak tanıdığı diğer çocuklarından alınacak DNA örnekleriyle karşılaştırma yapılacak, ” açıklamasında bulundu.

Bu sayede, paternal DNA yöntemiyle babalık iddiası bir kez daha sınanabilecek. Bu yaklaşım mahkemelerce kabul gören bir uygulama olup, davanın seyrini değiştirme potansiyeli taşıyor.

Mal Kaçırma ve Saklı Pay Mücadelesi

Aycan İmre, babalık davasının yanı sıra miras hakkı için de hukuk mücadelesi veriyor. Enver Türkmen'in tüm mirasını kendisine bırakmak istediğini söyleyen İmre, yasal geçerliliğin sağlanması durumunda saklı pay talebinde bulunacak. Avukat Çanakçı, mirasla ilgili kaçırma ve el değiştirme durumlarının da araştırıldığını, müvekkilinin yasal haklarını korumak için tüm sürecin titizlikle takip edildiğini ifade etti.

Savcılık ve Güvenlik Kameraları Devrede

Mezarın tahrip edilmesiyle ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu kapsamda olayın gerçekleştiği alana ait güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen müzekkere ile olayın sorumlularının belirlenmesi amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *