2018'de gerçekleştirilen seçimler sırasında CHP'den İzmir Milletvekili seçilen emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, sonrasında partisinin HDP'ye yakınlaştığını iddia ederek Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'ne geçti. Bir süre sonra buradan da ayrıldığını açıklayan Çelebi, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin çıkarlarını savunduğuna inandığı Cumhur İttifakı'na geçeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün haftalık grup toplantısında AK Parti'nin yeni üyesi Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini taktı. Rozet takılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çelebi'nin de yer aldığı AK Partili isimler, hep birlikte ellerini havaya kaldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Çelebi'ye konuşması adına söz verdi. "Atatürk'ün askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim diyen Çelebi daha sonra kürsüden indi, bu sırada da mikrofonlar sustu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Mehmet Ali Çelebi ve eşi Kezban Merey Çelebi'yi durdurarak kaç çocukları olduğunu sordu. Çelebi'den "2" yanıtını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra bir uyarıda bulundu ve "Sayımızın artması lazım." diyerek çocuk istedi. Çelebi ise, eşinin 'doktora' ve 'kariyer' yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yanıta nise "Kariyeri çocuk doğurmak" diye karşılık verdi.

Editör: Haber Merkezi