İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Sucukta hile yapan 30 yıllık firma konkordato ilan etti

Sucukta hile yapan 30 yıllık firma konkordato ilan etti

Has Küçük Et, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş listesine girdikten sonra konkordato başvurusunda bulundu. Et sektöründe güven krizi derinleşiyor.

Et ve şarküteri ürünleri alanında köklü bir geçmişe sahip olan Has Küçük Et, son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde de adı geçen şirket, borçlarını yapılandırmak için hukuki süreç başlattı.

Taklit ve tağşiş listesine giren Has Küçük Et, konkordatoya başvurdu

Has Küçük Et, geçtiğimiz ekim ayında kamuoyuyla paylaşılan taklit ve tağşiş listesinde yer almasıyla dikkat çekmişti. Firmanın ürettiği dana sucuğunda kanatlı eti tespit edilmesi, tüketici nezdinde ciddi güven kaybına yol açtı. Bu gelişmenin ardından yaşanan ekonomik darboğaz, şirketin konkordato sürecine yönelmesine neden oldu.

Afyonkarahisar 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, şirketin mali yapısında yaşanan bozulmalar ve piyasaya olan borçların yeniden yapılandırılması talep edildi. Mahkeme, başvuru sonrası 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

28-2

Üç kuşaklık gelenek konkordato sürecinde

Konkordato Takip sisteminde yer alan bilgilere göre, Has Küçük Et, kökleri üç kuşak öncesine dayanan bir aile işletmesi. 1995 yılında bugünkü unvanını alan firma, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde sucuk, pastırma ve kavurma üretimiyle tanınıyor.

Şirketin 6.000 metrekarelik modern üretim tesisinde geleneksel yöntemlerle üretim yapılmakta. Ancak son dönemde yaşanan mali zorluklar, bu köklü yapının ayakta kalmasını zorlaştırıyor.

Aynı dosyada iki şirket daha yer aldı

Açılan konkordato davasında sadece Has Küçük Et değil, aynı sektörde faaliyet gösteren Danam Et Gıda Tarım Hayvancılık Limited Şirketi de yer alıyor. Ayrıca her iki şirketin yetkilileri olan Halis Küçük ve Hasan Küçük de yargılama kapsamında.

Mahkeme, alacaklıların konkordato talebine 7 gün içinde itiraz edebileceğini açıkladı. Sürecin sonunda mahkemenin nihai kararına göre şirketin faaliyetlerine devam edip edemeyeceği netleşecek.

Et sektöründe denetimler sıkılaştı, güven azalıyor

Son yıllarda et ürünleri sektöründe artan taklit ve tağşiş olayları, tüketici güvenini derinden etkiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenli olarak yayımladığı denetim raporları, sektörde ciddi bir kontrol mekanizmasının devreye girdiğini gösteriyor. Ancak bazı firmaların, bu denetimlere rağmen etik dışı uygulamalara devam etmesi, genel algıyı olumsuz etkiliyor.

Has Küçük Et’in de içinde bulunduğu bu süreç, aslında yalnızca tek bir firmanın değil, tüm sektörün karşı karşıya olduğu yapısal sorunları gözler önüne seriyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler, hem denetim baskısı hem de ekonomik daralma nedeniyle büyük risk altında.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *