Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Edirne Tarım Sektörü Temsilcileri toplantısına katıldı.

Edirne Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıda bakanlığının projelerinden bahseden Kirişci, “Siz söylemeden ben söyleyeyim. Gerek büyükbaşta gerek küçükbaşta bazı problemler olduğunu biliyorum. Ama ben göreve geleli 8 ayı biraz geçti, çocuk 9 ayda doğuyor biliyorsunuz. Dolayısıyla biraz beklerseniz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Süt fiyatlarında artışa da değinen Kirişçi, "Süt fiyatları, mart ayında, ben göreve geldiğimde 4 lira 70 kuruş iken desteklemeler ve kalite primi hariç bugün 8 buçuk liraya geldi. 50 kuruş da primimiz var, 9 lira. Biz bu 9 lira ile bir parite, sürekli konuşulan süt-yem paritesi 1,3’ün üzerine çıkmış oldu. Ve inşallah bu 7 aylık sürede çiğ süt fiyatlarındaki yüzde 91,5’lik bu artış, başka bir artışa gerek kalmadan hayvancılığımızın bu konuda daha sağlıklı bir zemine oturmasını sağlar." ifadelerini kullandı. 

“GÖREVE GELELİ 8 AY OLDU, ÇOCUK 9 AYDA DOĞURUYUOR”

Siz söylemeden ben söyleyeyim. Gerek büyükbaşta gerek küçükbaşta bazı problemler olduğunu biliyorum. Ama ben göreve geleli 8 ayı biraz geçti, çocuk 9 ayda doğuyor biliyorsunuz. Dolayısıyla biraz beklerseniz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Biz, buğday ve arpada 6,2 milyonluk şu anda rezervi olan bir ülkeyiz. Biz parayı Hans’a, George’a değil, biz kalktık kendi Ahmet’imize, Mehmet’imize, Ayşe’mize, Fatma’mıza verdik. Bu da helali hoş olsun.

Editör: Haber Merkezi