İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Avrupa’da şaşırtan fırsat: 1 Euro’ya evler satışta!

Avrupa’da şaşırtan fırsat: 1 Euro’ya evler satışta!

İtalya’da Pignone ve Triora kasabalarında 1 Euro’ya satışa sunulan tarihi evler, yatırımcıları bölgeye çekmeyi hedefliyor. Proje, restorasyon şartıyla hem yerel yaşamı canlandırmayı hem de kültürel mirası korumayı amaçlıyor.

İtalya’da hem tarih hem yatırım arayanlar için dikkat çekici bir fırsat yeniden öne çıktı. Orta Çağ dokusunu hâlâ koruyan Pignone ve Triora kasabaları, “1 Euro’ya Ev” projesi kapsamında yatırımcılara açıldı. Ancak bu girişim yalnızca sembolik fiyatla ev satmakla sınırlı değil; asıl hedef, yıllardır sessizliğe gömülen mahalleleri yeniden ayağa kaldırmak ve yerel yaşamı canlandırmak.

Yeşil vadide saklanan Pignone ilgi görüyor

Dünyaca ünlü Cinque Terre’nin hemen gerisinde, yemyeşil bir vadide yer alan Pignone; tarımsal geçmişi, eski değirmenleri ve doğal dokusuyla öne çıkıyor. Kitlesel turizmin henüz tam anlamıyla kuşatmadığı bu sakin yerleşimde, Vara Nehri boyunca uzanan kırsal yapılar belediye tarafından satışa sunuldu.

Yetkililer, projeye dahil olacak kişilerin sadece mülk satın almasını değil, yılın büyük bölümünü burada geçirerek kasabanın sosyal ve kültürel hayatına gerçek anlamda katılmasını istiyor. Bu yaklaşım, geleneksel yaşamı korumayı önceleyen yerel yönetim anlayışının da bir parçası olarak görülüyor.

“Cadılar Şehri” Triora’da tarihi dönüşüm

Arjantin Vadisi’nde bulunan Triora ise Gotik mimarisi, taş sokakları ve 16. yüzyıla uzanan geçmişiyle dikkat çekiyor. 1587-1589 yılları arasındaki cadı davalarıyla tanınan kasaba, bu yönüyle “Cadılar Şehri” olarak anılıyor. Karanlık taş evleri, dar geçitleri ve yüksek yapılardan oluşan dokusu, Triora’yı sıra dışı bir yatırım alanına dönüştürüyor.

Buradaki sembolik satışların temel amacı, tarihi kimliği korumak ve yıllar içinde hızlanan fiziksel yıpranmayı durdurmak.

1 Euro’ya ev var ama şartları ağır

Bu evler düşük bedelle satışa çıksa da alıcıları ciddi sorumluluklar bekliyor. Satın alınan yapıların büyük bölümü kapsamlı tadilat gerektiriyor. Bu nedenle yeni maliklerin, belirlenen süre içinde restorasyonu tamamlama taahhüdü vermesi gerekiyor.