05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN CİMER'e şikayet edilip kümese kapatılan kazlara 'şartlı tahliye'

CİMER'e şikayet edilip kümese kapatılan kazlara 'şartlı tahliye'

Erdek’te 11 yıldır sahilde gezinen kazlar şikayet üzerine kümese kapatıldı, kamuoyu tepkisiyle yeniden bahçeye salındı.

Balıkesir’in gözde tatil beldelerinden Erdek’te, hayvan sevgisiyle tanınan Mehmet Keşniş’in 11 yıl önce başlayan kaz serüveni, duygulandıran bir özgürlük mücadelesine dönüştü. Sahil Mahallesi’nde hem kafe hem de kamp alanı işleten, aynı zamanda 2 çocuk babası olan Keşniş, arkadaşının önerisiyle bahçesindeki otları temizlesin diye aldığı iki kazla çiftlik hayatına ilk adımı attı. Aradan geçen zamanda kazların sayısı 30'a ulaşırken, bu sadık hayvanların her sabah kafeden sahile doğru yaptığı yürüyüşler, hem mahallelinin hem de tatilcilerin ilgisini çekti.

Kazlar Yasaklandı, 1 Ay Kümeste Kaldılar

Ancak bu huzurlu tablo, geçtiğimiz ay isimsiz bir şikayetle sarsıldı. Kazların sahildeki varlığından rahatsız olan bir kişinin CİMER’e yaptığı başvuru sonrasında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Keşniş'e kazların sokağa çıkartılmaması ve denize sokulmaması yönünde uyarı yaptı. Cezai işlem uygulanmaması için hayvanlarını kümese kapatan Keşniş ailesi, sıcak hava ve stres nedeniyle 8 kazın telef olduğunu iddia etti. Olayın basına yansımasıyla sosyal medyada büyük yankı uyandı.

Kamuoyunun Tepkisi Kazlara Tahliye Getirdi

Kazların hapsedildiği haberine gelen yoğun kamuoyu tepkisi sonrası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü geri adım attı. Yetkililer, kazların denize girmemesi ve sokağa çıkmaması şartıyla kümesten çıkarılabileceğini belirtti. Bu karar, Keşniş ailesi ve mahalle halkı tarafından sevinçle karşılandı. Keşniş’in kızı Başak Keşniş, “Hayvanlar sabahın erken saatlerinden beri bahçede özgürce dolaşıyor, su kaplarında serinliyorlar. Şimdilik bu bile güzel bir gelişme. En azından ayakları açıldı, yürüyebiliyorlar” sözleriyle mutluluğunu paylaştı.

Mahalle Halkı Kazların Yanında

Mehmet Keşniş, yaşananları üzülerek anlattı ancak bölge halkının desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini vurguladı:

“Bu olaydan sonra neredeyse bütün mahalle ayağa kalktı. Herkes kazlarımızı soruyor. Gelen misafirler yemek getiriyor, sevgi gösteriyor. Şikayet edenin tek bir kişi olduğunu düşünüyoruz. Mahalle olarak birlik içinde olduk ve bu da bize moral verdi.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *