11 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Cumhuriyet tarihinde ilk: Üç kuvvetin öğrencileri tek ortamda eğitim görmeye başladı!

Cumhuriyet tarihinde ilk: Üç kuvvetin öğrencileri tek ortamda eğitim görmeye başladı!

Kuleli Yerleşkesi'nde tarihi ilk: Kara, Hava ve Deniz Harbiyelileri ilk yıllarında ortak yabancı dil eğitimi alıyor.

Askeri eğitimin kalbi sayılan İstanbul’daki Kuleli Yerleşkesi, tarihi misyonunu güncelleyerek yepyeni bir döneme kapı aralıyor. Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, bu köklü mirası devralarak, kara, hava ve deniz harp okulu öğrencilerini aynı çatı altında buluşturdu. Artık geleceğin subayları, 5 yıllık eğitimlerinin ilk yılı olan yabancı dil hazırlık programını burada birlikte geçiriyor.

Eskiden Kuleli Askeri Lisesi olarak bilinen bu anıtsal yapı, artık Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde görev yapan Yabancı Diller Yüksekokulu olarak faaliyet gösteriyor. Uzun yıllar boyunca Türkiye’nin seçkin askeri liselerinden biri olan Kuleli, şimdi ise modern savunma anlayışına uygun yabancı dil eğitimiyle geleceğin askerî liderlerini yetiştiriyor.

Bu dönüşümle birlikte, harp okulu öğrencileri eğitim hayatlarına 36 haftalık yabancı dil hazırlık süreci ile başlıyor. Bu süreçte Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları’na bağlı öğrenciler, ilk kez aynı sınıf ve aynı kampüste birlikte eğitim alıyor. Bu uygulama, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda verilen hazırlık eğitiminde toplamda 7 farklı dilde dersler veriliyor. Eğitim içerikleri, sadece dil öğrenmeye değil, aynı zamanda askeri terminoloji ve operasyonel iletişim becerilerini geliştirmeye de odaklanıyor.

Dil eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, daha sonra kendi branşlarına göre Kara, Hava veya Deniz Harp Okulları’na geçerek eğitimlerine devam ediyor. Bu ortak başlangıç sayesinde öğrenciler hem daha geniş bir perspektife sahip oluyor hem de kuvvetler arası dayanışma ruhunu daha erken kazanıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *