İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Dengeleri değiştirecek karar! Savaşa katıldıklarını resmen ilan ettiler

Dengeleri değiştirecek karar! Savaşa katıldıklarını resmen ilan ettiler

Hizbullah, Hayfa’nın güneyindeki Mişmar el-Karmel füze savunma tesisini füzeler ve İHA’larla vurduğunu açıklayarak İsrail-ABD ile İran arasındaki savaşa resmen katıldığını bildirdi. Örgüt saldırıyı “meşru savunma” diye tanımladı. İsrail’in Lübnan’a saldırılarında 35 ölü olduğu, İran’da can kaybının 555’e çıktığı aktarıldı.

Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah, İsrail ile ABD’nin İran’a yönelik operasyonlarıyla tırmanan çatışmalara dahil olduğunu duyurdu. Örgüt, Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin “intikamı” ve Lübnan’ı savunma gerekçesiyle İsrail’e yönelik gece saldırısı düzenlediklerini bildirdi.

Hedef olarak füze savunma tesisi gösterildi

Hizbullah, gece yarısı işgal altındaki Hayfa kentinin güneyinde bulunan İsrail ordusuna ait Mişmar el-Karmel füze savunma tesisini “nitelikli füzeler” ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığını açıkladı.

“Meşru savunma” vurgusu

Açıklamada, İsrail’in saldırı ve suikastlarının devam etmesinin kendilerine “uygun zaman ve yerde karşılık verme hakkı” verdiği öne sürüldü. Örgüt, saldırının “meşru savunma” kapsamında gerçekleştirildiğini savundu.

“Saldırganlık sona ermeli” çağrısı

Hizbullah, İsrail’in işgal altındaki Lübnan topraklarından çekilmesi gerektiğini ifade etti. İlgili taraflara ve yetkililere, İsrail ve ABD’nin saldırılarını sona erdirme çağrısı yapıldığı bildirildi.

İsrail’den karşılık, Lübnan’da can kaybı

Haberde, Hizbullah’ın saldırılarına İsrail’in saldırılarla karşılık verdiği ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında 35 kişinin hayatını kaybettiğinin açıklandığı belirtildi.

Katz’tan Na’im Kasım açıklaması

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın, karşılıklı saldırılar sonrası yaptığı açıklamada Hizbullah’ın saldırısının “ağır bedel ödeyeceğini” söylediği aktarıldı. Katz’ın, Hizbullah Genel Sekreteri Na’im Kasım’ın “etkisiz hale getirilmesi gereken hedef” olarak işaretlendiğini ifade ettiği belirtildi.

Arka plan: İran’daki bilanço

Haberde ayrıca İran Kızılayı’nın, ülkeye yönelik bombardımanlarda 555 kişinin hayatını kaybettiğini ve 747 kişinin yaralandığını duyurduğu bilgisi yer aldı.