İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN İstanbul'a giriş ve çıkışlar kısıtlandı!

İstanbul'a giriş ve çıkışlar kısıtlandı!

İstanbul Valiliği, “toplantı, gösteri ve basın açıklaması yasağının 26 Mart’a kadar uzatıldığını” duyurdu. İstanbul’a giriş-çıkışlara da kısıtlama getirildi.

İstanbul Valiliği, kent genelinde geçerli olan toplantı, gösteri ve basın açıklaması yasağının 26 Mart saat 23.59’a kadar uzatıldığını duyurdu. Valilik ayrıca, yasa dışı eylemlere katılması muhtemel kişi ve grupların İstanbul’a giriş-çıkışlarının da kısıtlanacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, daha önce alınan karar doğrultusunda 19-23 Mart tarihleri arasında uygulanan eylem yasağının, 4 gün süreyle uzatıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu nedenle, konusu suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi, milli güvenliğin sağlanması, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeni ve güvenliğiyle genel asayişin tesis edilmesi amacıyla, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtımı, pankart ve afiş asılmasının, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin a, b ve c bentleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddelerine istinaden, il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde 23 Mart saat 00.01'den 26 Mart saat 23.59'a kadar 4 gün süreyle yasaklanmasına karar verilmiştir.”

İstanbul’a Giriş-Çıkışlara Kısıtlama

Valilik açıklamasında ayrıca şehir giriş-çıkışlarıyla ilgili de dikkat çeken bir uyarı yer aldı:

“İlimiz ilçelerinden veya çevre illerden ilimiz güzergahını kullanarak bireysel ya da toplu şekilde kanuna aykırı eylemlere katılması muhtemel şahıs, grup ve araçların ilimize girişlerine ya da ilimizden çıkışlarına izin verilemeyecektir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *