Adana’da yaşayan 3 çocuk annesi fen bilgisi öğretmeni Burcu Kara, ikinci evliliğini yaptığı B.K.’den gördüğü şiddet, tehdit ve taciz iddialarıyla kamuoyunun gündemine oturdu. 13 yıldır öğretmenlik yapan Kara, “Hayatım altüst oldu, artık adalet istiyorum” diyerek yaşadığı ağır travmaları ve hukuk sisteminde karşılaştığı boşlukları tek tek anlattı.
Kısa Süren Evlilikte Uzun Süren Kâbus
İlk evliliğinden iki çocuğu olan ve bir süredir Adana’da görev yapan Burcu Kara (36), 3 Şubat 2023 tarihinde B.K. (36) ile ikinci evliliğini gerçekleştirdi. Ancak evliliğin hemen ardından hamile kalan Kara, şiddetin gölgesinde yaşamaya başladığını belirtti.
“Ayağım kırıldı, gözüm morardı. 9 aylık hamilelik sürecinde defalarca darp edildim” diyen Kara, gördüğü fiziksel şiddetin hayatını altüst ettiğini söyledi.
Defalarca Uzaklaştırma, Henüz Boşanma Yok
Burcu Kara, yaşadığı sistematik şiddet nedeniyle birçok kez uzaklaştırma kararı çıkarttırdığını ifade etti. Ancak buna rağmen B.K.’nin kendisini rahatsız etmeye devam ettiğini söyleyen Kara, 6 Mart 2024 tarihinde boşanma davası açtı. Dava hâlâ sonuçlanmamışken, Kara bir başka olayla sarsıldı.
“Araç Anahtarını Çalıp Kayboldu”
Kara’nın iddiasına göre, boşanma sürecindeyken bir görüş günü çocuğunu görmeye gelen B.K., Kara’nın lavaboya gitmesini fırsat bilerek çantasından araç anahtarını aldı ve aracı izinsiz şekilde götürdü.
“Görüş günü çocuğunu pedagog ve polis eşliğinde görmeye gelen B.K., tuvalete gitmemi fırsat bilerek çantadan otomobilin anahtarını çaldı, daha sonra aracı alıp kayıplara karıştı.”
Olayın ardından Kara, Emniyet'e başvuruda bulundu. Ancak burada hukuk sistemindeki boşluk bir kez daha karşısına çıktı. Evli oldukları için olay “oto hırsızlığı” değil, sadece “güveni kötüye kullanma” olarak değerlendirilebildi.
“3 Aylık Bebeğimi Kaçırdı, Yeni Adresimi de Öğrendi”
Yaşadıklarının yalnızca bunlarla sınırlı kalmadığını belirten Kara, geçmişte bebeğinin kaçırıldığını ve sürekli tehdit altında yaşadığını söyledi:
“Evimizin önünden 3 aylık bebeğimi kaçırdı. Milli Eğitim Bakanlığı beni korumak için görev yerimi değiştirdi ama yeni adresimi de buldu. Ben hiçbir şekilde bu adamdan kurtulamıyorum.”
“Hayatım Altüst Oldu, Adalet İstiyorum”
B.K.’nin kendisini tehdit ettiğini, sürekli takip ettiğini belirten öğretmen Burcu Kara, yaşadığı travmalar nedeniyle hem fiziksel hem psikolojik olarak yıprandığını vurguladı:
“1 yıllık evliliğimizin 9 ayı hamilelikti. Ayağım kırıldı, gözüm morardı, vücudumda morluklar oluştu. Bu kişi yüzünden hayatım altüst oldu. Aracımın bir an önce bulunmasını ve artık hukuki sürecin tamamlanarak boşanmak istiyorum. Çocuklarım için güçlü duruyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı.”