04 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Sivas’ta hastanede patlama: Kimyasal gaz paniği!

Sivas’ta hastanede patlama: Kimyasal gaz paniği!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde tüp bebek bölümünde patlama yaşandı. Kimyasal gaz sızıntısı AFAD ekipleri tarafından tahliye edildi, olayda yaralanan olmadı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin tüp bebek bölümünde meydana gelen patlama, büyük korku ve panik yarattı. Kimyasal gaz sızıntısına neden olan olay, uzman ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Hastanenin 2. katında bulunan tüp bebek bölümünde, karbon filtre cihazında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama, kimyasal gaz sızıntısına yol açarken, çevrede bulunan personel ve hastalar büyük korku yaşadı.

Olayın hemen ardından yetkililere bilgi verilmesiyle birlikte, AFAD’a bağlı kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) ekipleri hızlıca bölgeye sevk edildi. Güvenlik önlemleri kapsamında, tüp bebek bölümü tamamen boşaltıldı ve çevredeki alanlar güvenlik çemberine alındı.

Patlama nedeniyle oluşan kimyasal gaz, AFAD ekiplerinin özel ekipmanlarıyla tahliye edildi. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmaması büyük bir teselli oldu. Yetkililer, patlamaya neden olan karbon filtre cihazında teknik bir arıza olup olmadığını araştırıyor.

Tahliye işlemlerinin ardından, hastane personeli ve hastaların güvenliği sağlanarak normal işleyişe geçildi. Ancak tüp bebek bölümünün faaliyete ne zaman devam edeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *