İstanbul
Parçalı az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7459 %0.09
55,1259 %0.03
6.746,60 % 0,22
64.458,01 %-1.058
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM 81 İlin Valisi 'Terörsüz Türkiye' Süreci İçin Toplanıyor

81 İlin Valisi 'Terörsüz Türkiye' Süreci İçin Toplanıyor

81 ilin valisi, süreç yasası için bir araya geliyor. Toplantıya TBMM Başkanı ve İçişleri Bakanı da katılacak. Detaylar için tıklayın!

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl
81 ilin valisi süreç yasasına ilişkin bir araya geliyor

Valiler Süreç Yasası İçin Toplanıyor

81 ilin valisi, süreç yasasına ilişkin yol haritasının netleştirilmesi amacıyla yarın bir araya gelecek. Toplantıya TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de katılacak. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla 81 il valisi ile 'Terörsüz Türkiye' sürecinin yeni aşamasına yönelik bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirecek. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Çiftçi, "Sürecin akamete uğramaması için herkes üzerine düşeni yapacak" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin iç güvenlik ve toplumsal huzur gündemiyle tarihi günler yaşadığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vizyonu doğrultusunda terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçeveye girdiği vurgulandı. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin atılan yasal adım olan 'Çerçeve Yasa', yarın saat 15.00'te İçişleri Bakanlığı GAMER Toplantı Salonu’nda düzenlenecek üst düzey zirve ile resmen sahaya inecek. Yasanın Meclis’ten geçmesinin hemen ardından harekete geçen İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, uygulamanın yol haritasını netleştirmek amacıyla 81 ilin valisi, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarını ivedi olarak video konferans toplantısına çağırdı. TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un da bizzat katılacağı bu geniş kapsamlı toplantı, yasamayı temsil eden Meclis iradesi ile yürütmeyi temsil eden sahadaki mülki idareyi tek ekranda bir araya getirecek.

Sahadaki Sorunlar Masada

Toplantıda, sürecin 81 ildeki valiler tarafından anlık olarak takip edilmesi istenecek. Süreç içerisinde yer alacak adımların toplumsal entegrasyon, rehabilitasyon ve kamu düzeninin etkin bir şekilde ilerlemesi konuları görüşülecek. Ayrıca, valiler ile kolluk kuvvetlerinin sahada karşılaşabileceği olası sorunlar masaya yatırılacak. Olası provokasyonlara, dezenformasyon dalgalarına ve süreci baltalamak isteyebilecek odaklara karşı sahadaki tepkilere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanacak.

Sıfır Tolerans Vurgusu

Toplantıda, 81 ilin mülki amirleri ile kolluk birimlerine talimatlar verilecek. Valiler, illerinde sürecin en üst düzey koordinatörü ve mülki lideri olarak görev yapacak. Kurumlar arası entegrasyonu ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlayacaklar. Şehir merkezlerinde emniyet personelleri, kırsal alanda ise jandarma teşkilatı kamu düzeninin ve asayişin korunmasında sıfır tolerans ilkesiyle hareket edecek. Güvenlik güçleri, bir yandan provokasyonları engellerken diğer yandan vatandaşla kurulan güven bağını güçlendirecek. Açıklamada, "Yarın saat 15.00’te başlayacak zirve, 'Terörsüz Türkiye' vizyonunun sahadaki uygulama rehberini netleştirerek sürecin yeni aşamasını resmen başlatmış olacak" denildi.