06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Acun Ilıcalı FOX Tv'ye Dava Açtı!

Acun Ilıcalı FOX Tv'ye Dava Açtı!

Ülkenin en ünlü televizyoncularından Acun Ilıcalı Fox TV’ye dava açtı. Yıllardır yayın hayatını sürdüren Fox TV’de yayınlanan “Sofrada” isimli programın TV8’deki Yemekteyiz programından kopya edildiğini iddia etti

Ülkenin en ünlü televizyoncularından Acun Ilıcalı Fox TV’ye dava açtı. Yıllardır yayın hayatını sürdüren Fox TV’de yayınlanan “Sofrada” isimli programın TV8’deki Yemekteyiz programından kopya edildiğini iddia etti. Konuyu hırsızlık olarak nitelendiren Acun Ilıcalı Fox TV’ye dava açtı.

ÇALINTI OLDUĞU İSPATLANDI

Işık Üniversitesi akademisyeni Emrah Dönmez’in hazırladığı rapor programın çalıntı olduğunu ispatladı. Ilıcalı programın ana hatları dışında akışının ve içeriğinin ne kadar kopyalandığının incelenmesi için Işık Üniversitesi’ne başvurdu. Ortaya çıkan analizle beraber bilirkişi raporu Ilıcalının haklı olduğunu gösterdi. Kamera açılarından kurguya, hatta mekân seçimi ve programın TV’lerde ilk göründüğünden bu yana en ayırıcı özelliği dış sese kadar aynı gözüktüğü ispatlandı.

TÜM YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM

Tespit süreciyle ilgili açıklama yapan Ilıcalı "Belge, Fox TV'nin formatımızı çaldığını ispatlamış oldu. Tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Fox TV avukatları, avukatım Hakan Öncel'le üç kez görüştü. En son görüşmede avukatıma para teklif ettiler, biz kabul etmedik. Benim için fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan hiç farkı yok" ifadelerini kullandı. Yüklü miktarda para verilip hakları alınan bir programın direkt kopya edilmesini eleştiren Ilıcalı fikir hırsızlığının maddi hırsızlıktan farkı olmadığını, yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını söyledi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *