06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM AK Parti'den tarihçi İlber Ortaylı'ya tepki

AK Parti'den tarihçi İlber Ortaylı'ya tepki

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın Habertürk'te söylediği, Sağlık Çalışanlarına Şiddet Yasası'nın dün TBMM'de kabul edilmemesiyle silgili sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tepki gösterdi

Koronavirüs salgını sürerken, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de Sağlık Çalışanlarına Şiddet Yasası gündeme gelmişti.

Öteden beri zaman zaman şiddet gören sağlık çalışanları, koronavirüs sürecinde de yine bir kaç kez saldırıya uğramışlardı.

Sağlıkta Şiddet Yasası TBMM'ye dün muhalefet milletvekilleri tarafından getirilmek istenmiş, ancak çoğunluktaki partilerin ret oyu vermesi nedeniyle kabul edilmemişti.

Bugün ise bu kez AK Parti önderliğinde TBMM'ye tekrar getirilmişti.

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı ise Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında bir gönde yasa tasarısının kabul edilmemesini eleştirmişti.

Bunun üzerine Habertürk TV'ye telefonla bağlanan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ortaylı'ya tepki gösterdi.

Zengin, "Biz zaten bu yasa tasarısı için uzun süredir çalışıyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızla birlikte tasarıyı hazırladık. Bu hemen bir anda olacak şey değildi. Üzerinde çalıştık. Hatta meclisteki muhalefet partilerine de bunu götürdük. Çünkü her partinin ortak tasarısı olsun istedik. Ancak bu arada CHP dün bunu getirmek istedi. Biz tamam olması için bunu bugüne kıraktık. Bir fotoğraf karesinden yola çıkılarak yapılan eleştiri, hele de İlber Ortaylı tarafından yapılması bizi üzdü" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *