05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM AK Parti'nin Özlem Çerçioğlu planı ortaya çıktı! Gündeme bomba gibi düşecek iddia

AK Parti'nin Özlem Çerçioğlu planı ortaya çıktı! Gündeme bomba gibi düşecek iddia

Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa edip AK Parti’ye katılması ve İzmir adaylığı iddiası Türkiye siyasetinde büyük yankı uyandırdı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılması, Türkiye siyasetinde adeta bir deprem etkisi oluşturdu. Türk siyasetine damga vuran bu gelişme, özellikle millî değerlere önem veren kesimler arasında farklı yorumlara yol açtı. Çerçioğlu’nun “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her zaman yakın hissettim” sözleri ise tartışmaların fitilini daha da ateşledi.

Çerçioğlu’nun Siyasi Geçmişi ve Tepkiler

Uzun yıllar CHP saflarında siyaset yapan Özlem Çerçioğlu, Aydın’da üç dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdürüyor. Ancak bu istifa kararı sonrası, hem CHP tabanından hem de vatandaşlardan büyük tepki aldı. CHP’li seçmenler tarafından eleştirilere maruz kalan Çerçioğlu’nun tercihi, siyasette yeni bir dönemin kapısını araladı. Bu adım, “Siyasi sadakat mi, yoksa kişisel tercihler mi daha ağır bastı?” sorusunu gündeme getirdi.

İzmir Adaylığı İddiaları Gündemde

Sözcü’nün haberine göre, AK Parti’nin bir sonraki yerel seçimlerde Özlem Çerçioğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermeyi düşündüğü konuşuluyor. 2024 seçimlerinde İzmir adaylığını CHP’den isteyen Çerçioğlu’nun bu talebi kabul edilmemiş, partinin genel başkanı Özgür Özel, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı aday göstermişti. Bu gelişme, Çerçioğlu’nun yeni siyasi rotasının AK Parti tarafından İzmir üzerine şekillendirileceği yorumlarına yol açtı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *