05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Akaryakıt satışlarında bugün itibariyle yeni uygulama başladı

Akaryakıt satışlarında bugün itibariyle yeni uygulama başladı

Akaryakıt istasyonlarında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) üzerinden akaryakıt satışları bugün itibariyle başladı. Mükelleflerin gerekli kayıt ve başvuru işlemlerini yapmaları gerekiyor.

Akaryakıt istasyonlarında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) üzerinden satışlar 2 Haziran itibarıyla başladı. Mükelleflerin cihaz kurulumlarını tamamlaması ve başvuru işlemlerini zamanında yapması gerekiyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), akaryakıt istasyonu işleten mükelleflerin UTTS kapsamında gerekli tüm başvuru ve kurulum işlemlerini 2 Haziran’a kadar tamamlamaları gerektiğini bildirdi. Bu kapsamda, taşıt tanıma okuyucu cihazlar ile tabanca iletişim modüllerinin yeni nesil pompa ödeme sistemleriyle entegre edilmesi zorunlu hale geldi.

Vergi Açısından Kritik Tarihler: 30 Haziran ve 1 Temmuz

Vergi avantajlarını kaybetmemek için, taşıt sahiplerinin işte kullandıkları araçlar için 30 Haziran’a kadar Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazlarını taktırmaları gerekiyor. Öte yandan, benzin ve motorin dışı yakıt kullanan araçlara ise 31 Aralık 2025 tarihine kadar bu cihazların monte edilmesi gerekecek.

PÜİS Başkanı’ndan Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirilmeli

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, dış satışlara ilişkin yeni düzenlemenin sadece bayileri değil, vatandaşları da yakından ilgilendirdiğini belirtti. “Artık dökme yakıt kullanan birçok araç, istasyonlardan doğrudan yakıt almak zorunda. Aksi takdirde alınan yakıtın bedeli vergi açısından gider olarak kullanılamaz,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *