“Akasya Durağı yeniden çekiliyor” iddiaları, dizinin senaristi İbrahim Ethem Aşkın’ın sosyal medya paylaşımıyla doğrulandı. Paylaşımda dizinin Eylül ayında ekranlara dönmesinin hedeflendiği belirtildi.Türk televizyonunun sevilen sitcom’larından Akasya Durağı için uzun süredir konuşulan “yeniden çekiliyor” iddiaları netlik kazandı. Dizinin senaryo yazarı İbrahim Ethem Aşkın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin artık gülmeye, bir nebze gülümsemeye ihtiyacı var. Akasya Durağı yeniden, Eylül’de” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz günlerde projeye dair oyuncular üzerinden polemiklerin de gündeme geldiği hatırlatıldı. Eski oyuncu Melek Baykal, dizide kısa süre yer aldığını ve sevdiği bir iş olmadığını belirtirken; Ateş Fatih Uçan ise “duygunun dublajla verilemeyeceği” görüşünü dile getirerek konuya mesafeli yaklaştı.

Öte yandan, dizinin unutulmaz karakteri Nuri Baba’yı canlandıran Zeki Alasya’nın 2015’te hayatını kaybetmesinin ardından bu rolü kimin üstleneceği merak konusu oldu. Kulislere göre Nuri Baba için Metin Akpınar, Erdal Özyağcılar, Halil Ergün, Şener Şen gibi usta isimler konuşuluyor. Yeni kadro ve karakterlerin nasıl şekilleneceğinin ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
