İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Ali Mahir Başarır'dan ihraç kararı açıklaması: "Tanımıyoruz"

Ali Mahir Başarır'dan ihraç kararı açıklaması: "Tanımıyoruz"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kendisinin de aralarında bulunduğu 9 milletvekilinin kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine tepki gösterdi. Başarır, "İhraç kararını tanımıyoruz, tanımayacağız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun aldığı disiplin kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen isimler arasında yer alan Başarır, söz konusu kararı kabul etmediklerini söyledi.

"Beni ancak millet ihraç edebilir"

Başarır, açıklamasında parti içi demokratik mekanizmalara vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Beni ihraç edemezler, beni ancak millet ihraç edebilir. CHP olarak öncelikle milleti en tepeye koyarız, sonrasında yetkili kurullarımız vardır; en yetkili kurul kurultay, Parti Meclisi ve milletvekili grubudur."

Kurultay çağrısını yineledi

Parti delegelerinin ve milletvekillerinin önemli bölümünün kurultay talebinde bulunduğunu savunan Başarır, Parti Meclisi'ndeki gelişmelere de değindi.

Başarır, "Delegelerimizin yüzde 90'ı 'Kurultay yapalım' diyor. Milletvekili grubunun yüzde 90'ı da 'Kurultay' diyor." ifadelerini kullandı.

"İhraç kararını tanımıyoruz"

Haklarında alınan disiplin kararına karşı olduklarını belirten Başarır, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"8 arkadaşımı ve beni bağlayan 86 milyon ve 2 milyon parti üyemizdir. O yüzden ihraç kararını tanımıyoruz, tanımayacağız."

Parti yönetimine eleştiriler

Başarır, açıklamasında CHP yönetimine yönelik eleştirilerde de bulundu.

Partisine yönelik bir "kumpas" kurulduğunu öne süren Başarır, parti içindeki tartışmaların çözüm adresinin kurultay olduğunu savundu.

Disiplin süreci devam ediyor

CHP Sözcüsü Müslim Sarı tarafından yapılan açıklamada, Ali Mahir Başarır'ın da aralarında bulunduğu 9 milletvekilinin tedbirli olarak kesin çıkarma cezası uygulanması talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği duyurulmuştu.

Söz konusu isimlerin parti üyeliklerinin de askıya alındığı açıklanırken, nihai kararın Yüksek Disiplin Kurulu tarafından verilmesi bekleniyor.