İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Altılı masadaydı! İşte Kılıçdaroğlu'nu arayıp tebrik eden isim

Altılı masadaydı! İşte Kılıçdaroğlu'nu arayıp tebrik eden isim

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tebrik telefonlarına ilişkin yeni detaylar gündeme geldi. CHP’de yaşanan gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu’nu arayan isimler arasında Altılı Masa’da yer alan bir siyasi liderin de bulunduğu belirtildi. Siyasi kulislerde dikkat çeken görüşmenin ayrıntıları konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan gelişmelerin ardından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik telefon trafiği dikkat çekti. Parti içindeki süreç sonrasında çok sayıda siyasetçi, milletvekili ve partili ismin Kılıçdaroğlu ile iletişime geçtiği ifade edildi. Siyasi kulislerde konuşulan son bilgilere göre, daha önce Altılı Masa’da yer alan bir siyasi liderin de Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak tebrik ettiği öğrenildi.

Altılı Masa’dan dikkat çeken görüşme

CHP’de kurultay süreci ve parti yönetimine ilişkin yaşanan gelişmelerin ardından muhalefet cephesindeki temaslar da hız kazandı. Kulis bilgilerine göre, Altılı Masa’da yer alan siyasi partilerden birinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ve destek mesajlarının iletildiği iddia edildi. Söz konusu telefon görüşmesinin ardından siyaset gündeminde muhalefet partileri arasındaki ilişkiler ve yeni döneme ilişkin değerlendirmeler yeniden tartışılmaya başlandı. CHP kulislerinde yaşanan gelişmelerin önümüzdeki süreçte siyasi dengeleri etkileyebileceği yorumları yapıldı.

CHP’de yoğun telefon trafiği yaşandı

Kemal Kılıçdaroğlu’na yalnızca muhalefet partilerinden değil, CHP içerisinden de çok sayıda telefon geldiği öne sürüldü. Bazı milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlarının da Kılıçdaroğlu ile görüşerek destek mesajı verdiği belirtildi. Parti tabanında yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken, CHP içerisindeki değerlendirme toplantılarının sürdüğü öğrenildi. Özellikle kurultay sonrası oluşan siyasi atmosferin parti yönetimi ve teşkilatlar üzerindeki etkisinin değerlendirildiği ifade edildi.

Muhalefet cephesinde yeni süreç değerlendiriliyor

CHP’de yaşanan gelişmelerin ardından gözler muhalefet partileri arasındaki ilişkilere çevrildi. Altılı Masa sürecinde birlikte hareket eden siyasi partilerin önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Siyasi kulislerde, gerçekleştirilen telefon görüşmelerinin yalnızca nezaket amacı taşımadığı, aynı zamanda yeni döneme ilişkin temasların başlangıcı olabileceği de konuşuluyor. Muhalefet partilerinin ilerleyen süreçte yeniden ortak çalışma zemini oluşturup oluşturmayacağı ise siyasi gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.