İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4899 %0.22
56,3586 %-0.25
6.898,85 %-0.74
79.876,05 %-0.10
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Antalya orman yangını: Müdahale sürüyor

Antalya orman yangını: Müdahale sürüyor

Antalya’nın Serik ilçesi Akbaş Mahallesi’nde çıkan yangına müdahale sürüyor. Havanın kararmasının ardından çalışmalar karadan devam ediyor.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Akbaş Mahallesi’nde çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği bildirildi. Havanın kararmasının ardından hava araçlarının çalışması sona ererken, arazözler, iş makineleri ve orman işçileriyle karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

Antalya’nın Serik ilçesinde çıkan yangının kontrol altına alınması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Yangın, saat 15.30 sıralarında Serik ilçesine bağlı Akbaş Mahallesi Kızılbölük mevkisinde çıktı. İhbar üzerine bölgeye Serik Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Serik'teki Yangına Havadan ve Karadan Müdahale

Yangına ilk aşamada hava araçları ile arazözlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ekip müdahale etti.

Yetkililer tarafından paylaşılan bilgilere göre, müdahale çalışmalarına toplam 5 uçak, 13 helikopter, 75 arazöz, 3 iş makinesi ve 450 personel sevk edildi.

Bölgedeki çalışmalara Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Serik Belediyesine ait su tankerleri de destek verdi. Tankerlerle yangın bölgesine su taşındı.

Jandarma ve Komando Birlikleri Bölgeye Sevk Edildi

Yangının etkili olduğu bölgede güvenliğin sağlanması ve söndürme ekiplerinin çalışmalarını sürdürebilmesi amacıyla jandarma ekipleri tarafından önlem alındı.

Komando birlikleri de güvenlik çalışmalarına destek vermek üzere bölgeye sevk edildi.

AFAD ekiplerinin ise yangının seyrinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bölgede hazır bekletildiği belirtildi.

Yangın Yönetim Merkezi Kuruldu

Yangınla mücadele çalışmalarının koordinasyonu amacıyla bölgede yangın yönetim merkezi oluşturuldu.

Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Antalya Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran’ın çalışmaları yönetim merkezinden takip ettiği belirtildi.

Ekiplerin sevk ve idaresinin de oluşturulan merkezden gerçekleştirildiği bildirildi.

Havanın Kararmasıyla Kara Müdahalesi Yoğunlaştı

Akşam saatlerinde havanın kararmasıyla hava araçlarının çalışmaları sona erdi. Yangına müdahale karadan devam etti.

Arazözler ve iş makineleriyle alevlerin ilerlemesinin önüne geçilmeye çalışılırken, orman işçileri de söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin yangını kontrol altına almak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi.

Yangının çıkış nedeni ile etkilenen alanın büyüklüğünün, söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak incelemelerle belirlenmesi bekleniyor.