Antalya'da telefonda kendisini komiser olarak tanıtarak bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen şüphelilere yönelik operasyonda 2 kişi yakalandı. Yaklaşık 3 milyon TL değerindeki ziynet eşyaları ele geçirilirken, adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre olay, N.B. isimli kişinin telefonla aranmasıyla başladı. Telefonda kendisini komiser olarak tanıtan kişi, N.B.'ye adının FETÖ terör örgütüne karıştığını söyledi.
Ziynet eşyalarını şüpheliye teslim etti
Telefondaki kişinin söylediklerine inanan N.B., yapılan yönlendirmeleri takip etti. Görüşmenin ardından müştekinin ikametine bir şüpheli geldi.
N.B., yaklaşık 3 milyon TL değerindeki ziynet eşyalarını ikametine gelen şüpheliye elden teslim etti. Ziynet eşyalarını alan şüpheli daha sonra araçla olay yerinden ayrıldı.
Yaşananların ardından yapılan ihbar üzerine emniyet ekipleri harekete geçerek şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Şüphelinin güzergahı belirlendi
Polis ekipleri, ziynet eşyalarını teslim aldıktan sonra araçla bölgeden uzaklaşan şüphelinin kullandığı güzergahı belirledi.
Yürütülen çalışmalar ve alınan güvenlik tedbirlerinin ardından yabancı uyruklu M.A. ve E.N. isimli 2 şüpheli il dışında yakalandı.
3 milyon TL'lik ziynet eşyası bulundu
Yakalanan şüphelilerin kullandıkları araçta ekipler tarafından arama gerçekleştirildi.
Aramada müştekiye ait olduğu değerlendirilen yaklaşık 3 milyon TL değerindeki ziynet eşyaları bulundu. Ayrıca şüphelilere ait cep telefonu ve SIM karta da el konuldu.
Ele geçirilen ziynet eşyaları ve diğer materyaller soruşturma kapsamında muhafaza altına alındı.
2 şüpheli tutuklandı
Gözaltına alınan M.A. ve E.N., işlemlerinin yapılması amacıyla emniyete götürüldü. Buradaki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli daha sonra adli makamlara sevk edildi.
Mahkemeye çıkarılan M.A. ve E.N. tutuklandı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.
