06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bağ-Kur ve GSS Borcu Bulunanlara Şok!

Bağ-Kur ve GSS Borcu Bulunanlara Şok!

Sağlık hizmetlerinden Bağ-Kur ve GSS sayesinde faydalanan vatandaşların borçlarını ödemesi için 31 Aralık’a kadar olan süreleri doldu

Sağlık hizmetlerinden Bağ-Kur ve GSS sayesinde faydalanan vatandaşların borçlarını ödemesi için 31 Aralık’a kadar olan süreleri doldu.

SÜRE UZATILMIŞTI

Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcunu ödemeyen kişilerin süresi 31 Aralık’ta doldu. Borcunu ödeyemeyen kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak. Normal şartlar altında belirlenen son kurallar çerçevesinde 60 günden fazla prim borcu bulunan Bağ-Kur’lu, Genel Sağlık Sigortasını borçları belli bir limitin üzerini aşmış kişiler, herhangi bir sağlık hizmetinden faydalanamayacaktı. Ancak Cumhurbaşkanı kararıyla bu süre yıl bitimine kadar uzatılmıştı.

5 KİŞİNİN BORCU BULUNUYOR

5 milyon vatandaşın sağlık sigortası borçlarını ödeyemediği için önümüzdeki dönemde hizmetlerden yararlanamayacak olmasına İstanbul Tabip Odası’ndan tepki geldi. Tabip Odası yönetim kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç, para kazanamayan vatandaşın yapılandırsa bile bu borcu ödeyemeyeceğini belirttiği açıklamasında; faizler silinse, süreler uzatılsa dahi insanların ekonomik yoksunluk içerisinde borçlarını karşılayamayacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *