Meteoroloji'den 12 İl İçin Kar ve Sağanak Uyarısı: Bahar 10 Gün Daha Gecikecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 9 Nisan 2025 tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre Türkiye genelinde yeni bir yağışlı hava dalgası etkili olacak. 12 il için sarı kodlu uyarı verilirken, birçok bölgede sağanak ve kar yağışı bekleniyor.
Kar Yağışı ve Sert Hava Dalgası Geri Döndü
Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı öngörülüyor. Özellikle yüksek kesimlerde 4 güne kadar sürebilecek kar yağışları etkili olacak.
12 İlde Sel ve Kar Alarmı
MGM; Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Muş, Bitlis, Ağrı, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van’ın güneyi ve Antalya’nın batı kesimleri için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.
Gök Gürültülü Sağanaklar Etkisini Sürdürecek
İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise aralıklı sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü fırtınalar bekleniyor. Baharın etkisini göstermesi ise MGM verilerine göre 10 gün daha gecikecek.