MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’de devam eden kurultay tartışmaları ve dava sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Bahçeli, CHP’nin iç huzurunu sağlamasının Türk demokrasisi açısından önemli olduğunu ifade etti.
“9 Eylül’e bir ve bütün halde ulaşmalı”
Bahçeli, CHP’nin kurultay sürecine ilişkin davanın 8 Eylül tarihine ertelenmesini değerlendirdi. CHP’nin kuruluş yıl dönümüne işaret eden Bahçeli, “8 Eylül’den bir gün sonra tarihi bir gün olan 9 Eylül’e bir ve bütün halinde ulaşması CHP için demokratik bir fırsattır” ifadelerini kullandı. MHP lideri, CHP’nin kendi içinde birlik ve dengeyi sağlamasının Türkiye’de demokratik siyasetin sağlıklı işlemesi açısından önemli olduğunu söyledi. Bahçeli ayrıca, partinin Atatürk’ün çizgisinde hareket ederek iç tartışmalardan uzaklaşması gerektiğini dile getirdi.
Kurultay davası yeniden gündemde
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin açılan davada “mutlak butlan” tartışmaları siyasetin gündemindeki yerini koruyor. Mahkeme heyeti davayı 8 Eylül tarihine erteledi. Dava sürecinde farklı senaryoların konuşulduğu belirtilirken, parti yönetimi olağanüstü kurultay hazırlıklarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de yeni kurultay sürecine ilişkin açıklamalarında 9 Eylül tarihine dikkat çektiği ifade edildi. Parti içinde kongre ve kurultay takviminin önümüzdeki süreçte netleşmesi bekleniyor.
Siyasette kurultay tartışmaları sürüyor
CHP’de yaşanan kurultay tartışmaları siyaset gündemindeki yerini korurken, dava sürecinin nasıl sonuçlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Parti içinde olası senaryolar değerlendirilirken, siyasi partilerden de sürece ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.
