İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bakan Akın Gürlek ilk HSK toplantısına başkanlık etti

Bakan Akın Gürlek ilk HSK toplantısına başkanlık etti

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TBMM’de yemin ederek göreve başladıktan sonra HSK Başkanı sıfatıyla ilk toplantıya başkanlık etti. Toplantı fotoğraflarını paylaşan Gürlek, liyakat ve şeffaflık vurgusu yaptı; yargı süreçlerini hızlandırmaya katkı sağlayacaklarını söyledi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 12.02.2026 tarihinde TBMM’de yemin ederek göreve başlamasının ardından, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla ilk HSK toplantısına başkanlık etti. Toplantı, Kurulun gündemindeki idari ve mesleki başlıklara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ilk resmi oturum olarak kayda geçti.

TOPLANTIDAN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI
Bakan Gürlek, toplantının ardından sosyal medya hesabından Kurul toplantısına ilişkin fotoğrafları paylaştı. Paylaşımında, üstlendiği görevin sorumluluğunu ve toplumun adalet beklentisini gözeterek çalışacaklarını belirtti. Gürlek, Kurulun yargı teşkilatı içindeki konumuna dikkat çekerek, yürütülecek çalışmaların yargı camiası açısından önem taşıdığını ifade etti.

LİYAKAT, EHLİYET VE ŞEFFAFLIK VURGUSU
Gürlek, açıklamasında liyakat, ehliyet ve mesleki yeterliliği esas alan bir anlayışı sürdüreceklerini bildirdi. Şeffaf ve öngörülebilir bir yaklaşımı kararlılıkla devam ettireceklerini kaydeden Gürlek, adalet duygusunu güçlendiren uygulamaların önemine işaret etti. Açıklamada, Kurul çalışmalarının bu ilkeler doğrultusunda yürütüleceği mesajı öne çıktı.

YARGI SÜREÇLERİNİN HIZLANDIRILMASI HEDEFİ
Bakan Gürlek, yargı süreçlerinin daha kısa sürede tamamlanması için katkı sağlayacaklarını belirtti. Hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilen bir adalet düzeninin güçlendirilmesine yönelik hedeflerini aktaran Gürlek, bu çerçevede güven tesis eden bir adalet anlayışını sürdürmeyi amaçladıklarını ifade etti. Gürlek’in mesajında, özellikle geciken yargı süreçlerine yönelik iyileştirme hedefi ön plana çıktı.

HAYIRLI OLSUN MESAJI
Bakan Gürlek, Kurulun çalışmalarına katkı sunacak olmaktan onur duyduğunu belirterek, ilk toplantının yargı camiası ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Paylaşımında, yeni dönemde Kurulun çalışmalarının planlı şekilde sürdürüleceği mesajına yer verdi.