İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde polis noktasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşandı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 2 kişinin daha yakalandığını açıkladı.
Bakan Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Beşiktaş’ta Yapı Kredi Plaza Blokları önünde görev yapan polislere yönelik saldırıyla ilgili incelemelerin çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü belirtti.
Bakan Çiftçi: “2 kişi daha yakalandı”
Çiftçi açıklamasında, “Soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla bağlantılı olduğu değerlendirilen 2 kişi daha yakalanmıştır.” ifadelerini kullandı.
Olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve bağlantılı unsurların ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
“3 saldırgan etkisiz hale getirildi”
İçişleri Bakanı Çiftçi, güvenlik güçlerinin müdahalesine ilişkin olarak, “Güvenlik güçlerimizin anında, kararlı ve etkili müdahalesi neticesinde saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi etkisiz hale getirilmiştir.” dedi.
Çatışmada yaralanan 2 polis hakkında da bilgi veren Çiftçi, “Çatışma sırasında hafif şekilde yaralanan 2 kahraman polisimizin ameliyatları başarıyla tamamlanmıştır. Hayati tehlikelerinin bulunmaması en büyük tesellimizdir.” ifadelerini kullandı.
Soruşturma çok yönlü devam ediyor
Bakan Çiftçi, saldırının arka planına ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirterek, “Bu alçak saldırının arka planı, faillerin irtibatları ve bağlantılı oldukları yapılar, devletimizin tüm imkan ve kabiliyetleri kullanılarak ayrıntılı şekilde incelenmektedir.” dedi.
Açıklamasında, saldırının arkasındaki unsurların ortaya çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
“Hiçbir yapı amacına ulaşamayacak”
Çiftçi, açıklamasında, “Milletimizin huzuruna kasteden her girişim, devletimizin sarsılmaz iradesi karşısında etkisiz kalacaktır. Türkiye'nin huzurunu hedef alan hiçbir yapı, hiçbir odak, hiçbir taşeron emeline ulaşamayacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğü ve ilgili birimlerin çalışmalarına devam ettiği bildirildi.
