İstanbul
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2770 %0.03
56,0206 %-0.16
6.764,60 %-1.98
77.822,91 %-0.68
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bakan Göktaş'tan Muş'ta konuştu: "Teröre karşı en güçlü kalemiz ailedir"

Bakan Göktaş'tan Muş'ta konuştu: "Teröre karşı en güçlü kalemiz ailedir"

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Muş’ta “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin konuştu, aile destekleri ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli ziyaret, açılış ve temel atma programları kapsamında geldiği Muş’ta “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Göktaş, teröre karşı en güçlü yapının aile olduğunu belirterek, sağlam aile yapısının milli birliğin temel dayanaklarından biri olduğunu söyledi.

Muş Valiliğini ziyaret eden Bakan Göktaş, Vali Avni Çakır’dan kentte yürütülen yatırımlar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Muş’a son 24 yılda 21,4 milyar liralık yatırım ve destek sağladıklarını ifade etti.

Muş'a 21,4 Milyar Liralık Destek

Bakan Göktaş, sosyal hizmet politikalarında devletin desteğini her haneye ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yılın “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Göktaş, bu kapsamda aile bağlarını güçlendiren ve toplumsal farkındalığı artıran çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Aile ve Gençlik Fonu’nun da bu süreçte hayata geçirildiğini belirten Göktaş, fon kapsamında yer altı kaynaklarından elde edilen gelirin yüzde 20’sinin gençlerin geleceğine yönelik çalışmalarda değerlendirildiğini ifade etti.

Göktaş’ın verdiği bilgilere göre Aile ve Gençlik Fonu’na Muş’tan 3 bin 166 genç başvurdu. Türkiye genelindeki başvuru sayısı ise 302 bin 72 genç çifte ulaştı.

Muş’ta programdan faydalanan 197 çiftin 201 çocuğu dünyaya geldi. Bu ailelerden 193’ünün bir çocuğu, 4 çiftin ise ikiz çocukları oldu.

Aile ve Gençlik Fonu Kapsamında Yeni Destekler

Bakan Göktaş, proje kapsamında evlenen ve çocuk sahibi olan ailelerin kredi ödemelerinin bir yıl ertelendiğini, iki çocuğu olan ailelerin kredilerinin ise tamamen hibeye dönüştürüldüğünü söyledi.

Aile ve nüfus politikaları kapsamında yeni yuvaların kurulmasını destekleyecek ve aile yapısını güçlendirecek çalışmaların önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini belirten Göktaş, doğum yardımlarının kapsamının da genişletildiğini aktardı.

2025 yılından itibaren doğan her çocuk için destek verildiğini kaydeden Göktaş, Türkiye genelinde 1 milyon 248 bin 863 annenin doğum yardımından faydalandığını açıkladı. Bu kapsamda toplam 25 milyar liralık ödeme yapıldığını belirtti.

Muş’ta ise 9 bin 302 annenin doğum yardımından yararlandığını ifade eden Göktaş, kentte bu destekler için 254,3 milyon liralık kaynak aktarıldığını söyledi.

İkinci ve sonraki çocuklar için çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar aylık düzenli ödeme yapıldığını belirten Göktaş, Türkiye genelinde bu ödemelerden 731 bin 644 annenin yararlandığını, Muş’ta ise 6 bin 551 annenin destek almaya devam ettiğini bildirdi.

Göktaş: Teröre Karşı En Güçlü Kalemiz Ailedir

Bakan Göktaş, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin değerlendirmesinde aile yapısının önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesiyle kararlı bir süreç yürütüldüğünü belirten Göktaş, “Hiç şüphe yok ki teröre karşı en güçlü kalemiz ailedir. Sağlam aile yapımız milli birliğimizin dayanağıdır. Aile güçlendikçe toplum güçlenir” dedi.

Terörün en fazla ailelere ve toplumun huzuruna zarar verdiğini ifade eden Göktaş, “Terörsüz Türkiye” sürecine sahada yürüttükleri çalışmalarla destek verdiklerini söyledi.

Göktaş, süreci yarım asırlık terör sorununu sona erdirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Terörsüz Türkiye”nin aileler için huzur, çocuklar için güvenli gelecek, toplum için ise birlik ve beraberlik anlamına geldiğini ifade etti.

Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Muş programı kapsamında şehit yakınları ve gazilerle de bir araya geldiklerini belirten Göktaş, yürütülen sürece ilişkin çalışmaları kendileriyle paylaştıklarını söyledi.

Bu buluşmaların kendileri açısından önemli olduğunu ifade eden Göktaş, terör nedeniyle en ağır bedelleri ödeyen şehit yakınları ve gazilerle süreci birlikte yürütmeye devam ettiklerini kaydetti.

Muş İçin Yatırım, Üretim ve İstihdam Mesajı

Bakan Göktaş, “Terörsüz Türkiye” sürecinin şehirlerin ekonomik ve sosyal gelişimine de katkı sağlayacağını belirtti.

Göktaş, şehirlerin yeni yatırımlarla büyüyeceğini, üretimin artacağını ve istihdamın genişleyeceğini söyledi. Türkiye’nin refahını ülke geneline yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Göktaş, Muş’un da bu süreçte öncü şehirlerden biri olacağını dile getirdi.

Malazgirt’ten miras kalan birlik ruhunun sürece güç katacağını belirten Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde ülkenin refahı için tüm imkanların seferber edilmeye devam edileceğini söyledi.