Eminönü'ndeki balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihtarname gönderdi. Balık-Ekmekçilerin tekneleri boşaltması için son tarih 1 kasım olarak belirlendi. 

İstanbul'un simgelerinden Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasında kalan bölgede faaliyet gösteren balık-ekmek teknelerindeki kiracılara ihtarname gönderildi. İBB Emlak Yönetimi ve Daire Başkanlığı tarafından gönderilen ihtarnameye göre iş yerlerinin 3 gün içerisinde boşaltılması istendi. Söz konusu yerlerin belirlenen tarih içerisinde boşaltılmaması durumunda ise polis zoru ile boşaltılacağı bildirildi. 

GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREK

Balık Ekmek kooperatif başkanı ve ihtarname gönderilen kiracılardan Arif Hikmet, İBB'nin aldığı karara ilişkin, "Balık-ekmek, bu bölgedeki kültürün bir parçası… Alınacak kararlarda bunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu. Ancak, biz tekne sahipleri olarak buraya gelen insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İBB’nin, bundan sonra burası ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağını bilmiyoruz” dedi.

150 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Galata Köprüsü ile Turyol arasında bulunan 3 teknenin sahibi 2007 yılından beri İBB ile istişare içerisindeydi. Yaklaşık olarak 150 kişinin istihdam ettiği tekneler için her yıl kasım ayında İBB'ye 900 bin TL'lik kira ödemesi yapılıyor. 

Editör: Haber Merkezi