İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir hakkında açılan davada karar çıktı.
Duruşma İstanbul’da görüldü
İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya, davacı Akın Gürlek’in avukatı ile davalı taraf olan Özgür Özel ve Murat Emir’in avukatları katıldı. Davacı vekili davanın kabul edilmesini talep etti.
Savunmada eleştiri vurgusu yapıldı
Özgür Özel’in avukatı, müvekkilinin ana muhalefet partisi genel başkanı olduğunu belirterek, söz konusu ifadelerin siyasi nitelikte eleştirel açıklamalar kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu ve davanın reddini istedi.
Mahkemeden tazminat kararı
Mahkeme hakimi, davanın kabulüne hükmetti. Karara göre Özgür Özel’in asıl dava kapsamında 150 bin lira, Murat Emir’in ise birleşen dava kapsamında 150 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi. Bu tutarların dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davacıya verilmesi kararlaştırıldı.
Dava dilekçesi 2025 açıklamalarına dayanıyor
Dava dilekçesinde, Özgür Özel’in 17 Haziran 2025 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma ile Murat Emir’in aynı yıl haziran ayında düzenlediği basın toplantısındaki ifadeler nedeniyle Akın Gürlek’in hedef alındığı belirtildi. Hazırlanan dilekçe İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesine sunulmuştu.
