İstanbul
Parçalı az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bebeğini çöpe atan annenin savunması şaşırttı: “Hamile olduğumu bilmiyordum”

Bebeğini çöpe atan annenin savunması şaşırttı: “Hamile olduğumu bilmiyordum”

19 yıl sonra yakalanan ve bebeğini çöp konteynerine attığı iddia edilen anne mahkemede çarpıcı bir savunma yaptı. Hamile olduğunu bilmediğini öne süren sanık, doğum sırasında bayıldığını ve bebeğin ağladığını duymadığını söyledi.

Kocaeli’de 2007 yılında çöp konteynerinde ölü bulunan bebeğe ilişkin dava yıllar sonra yeniden gündeme geldi. Yapılan DNA ve delil incelemeleri sonrası bebeğin annesi olduğu belirlenen kadın, 19 yıl sonra yakalanarak hakim karşısına çıkarıldı.

Mahkemede dikkat çeken savunma

Sanık anne, mahkemede yaptığı savunmada hamile olduğunu fark etmediğini iddia etti. “Vücudumda bir değişiklik yoktu, hamile olduğumu anlamadım” ifadelerini kullandı.

“Bebeğin ağladığını duymadım” dedi

Olay günü yaşadıklarını anlatan kadın, şiddetli karın ağrısıyla tuvalete gittiğini, kanama sonrası doğum yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

  • Bebeğin kafasını görünce bayıldığını,
  • Kendine geldiğinde bebeğin kucağında ve hareketsiz olduğunu,
  • Ağladığını duymadığını söyledi.

“Hatırlamıyorum, panik yaşadım”

Sanık ayrıca olayın büyük kısmını hatırlamadığını ve o dönemde psikolojik sorunlar yaşadığını öne sürdü. Yaşananların bilinçli bir eylem olmadığını savundu.

Savcılık farklı görüşte

Dosyadaki Adli Tıp raporuna göre bebeğin sağ doğduğu ve sonradan hayatını kaybettiği tespit edildi. Bu durum, olayın bilinçli olup olmadığı tartışmasını gündeme getirdi.

Mahkemeden yeni karar

Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının değerlendirilmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava ileri bir tarihe ertelendi.